Καλώς ορίσατε,
Επισκέπτης
. Παρακαλούμε
συνδεθείτε
ή
εγγραφείτε
.
Χάσατε το
email ενεργοποίησης;
Μάιος 19, 2012, 12:46:46 πμ
Αρχική
Chat [On Line] Users: (1)
Wiki [Not Available]
Tools
Αναζήτηση
Ημερολόγιο
Σύνδεση
>
Production
>
The Producer Corner
(Συντονιστές:
Morris
,
DJ ALX
) >
Καημένε παραγωγε!
Σελίδες: [
1
]
Κάτω
« προηγούμενο
επόμενο »
Εκτύπωση
Αποστολέας
Θέμα: Καημένε παραγωγε! (Αναγνώστηκε 950 φορές)
BeatDesigns
Ερασιτέχνης
Αποσυνδεδεμένος
Καημένε παραγωγε!
«
στις:
Ιούνιος 24, 2009, 12:45:25 μμ »
Ρε παιδιά έχω μια απορία...
Εσεις τι κάνετε όταν δεν έχετε ιδέες;;;οταν δεν σας βγαίνει το γ*****νο με τίποτα...
Δεν ταιράζει τίποτα, δεν κολάει τίποτα, αλλάζεις το ένα, αλλά θέλει αλλαγή και το άλλο, και εκεί που λες..μμμ κάτι γίνεται
...καταλαβαίνεις οτι έχεις ξεφύγει απο το θέμα του κοματιού, και το ξαναρχιζεις
...και πάλι τα ίδια...καταλήγεις με 30 κομάτια
dopebeat 85bpm 1-2-3-4-5-6-7-8...
και στο τέλος ξανακοιτάς!δεν προλαβαίνεις να τ'ακούσεις, (ίσως και να είναι όλο το θέμα εκεί), και καταλαβαίνεις οτι αρχίζεις πάλι νέο κομάτι...
Βαρέθηκα
... αλλάζω δουλειά!
...
μετα αρχίζεις νέο κομάτι, ετσι για να αλλάξεις ατμόσφαιρα...σκεύτεσαι και ακούς διάφορα άλλα, σου έρχονται γαμάτες ιδέες, και μετα απο καμιά δυο μέρες λες...
αντε να το ξαναβάλω, μπας και μου'ρθει έμπνευση.
Γ**Ω την τρέλα μου διλαδη, δεν το πετάω να τελειώνω...
εν το μεταξη, εαν μετρήσεις τα λεπτα που αφιέρωσες για ενα κενό πράγμα, εκεί παθαίνεις εγκεφαλικό.
Υπάρχουν τίποτα αναβολικά;;;
κατα τ'άλλα...
for ever
Καταγράφηκε
Prophet Of Noise
Χάθηκα στα Ανάκτορα
Αποσυνδεδεμένος
I got 99 problems but the beats ain't one.
Απ: Καημένε παραγωγε!
«
Απάντηση #1 στις:
Ιούνιος 24, 2009, 01:30:54 μμ »
Πολύ το παιδεύεις και δεν είναι καλό...
Αν δεν σου βγαίνει παράτα το.
Κοίτα να έχεις μπροστά σου τουλάχιστον pads η πλήκτρα για να παίζεις κάτι, γιατί αν περιμένεις έμπνευση με το ποντικάκι, ζήτω που καήκαμε...
Καταγράφηκε
Addicted to hardware sequencers, synths, workstations and valves. Damn.
http://www.prophetofnoise.com
BeatDesigns
Ερασιτέχνης
Αποσυνδεδεμένος
«
Απάντηση #2 στις:
Ιούνιος 24, 2009, 01:36:28 μμ »
μωρέ και πλήκτρα έχουμε, και pads έχουμε και ήχους και όργανα έχουμε και απ'ολα έχουμε κύριε Προφήτα!!!!!!!!ναι ναι!!
Εμπνευση δεν έχουμε!
Καταγράφηκε
kebzer
Global Moderator
Χάθηκα στα Ανάκτορα
Αποσυνδεδεμένος
«
Απάντηση #3 στις:
Ιούνιος 24, 2009, 01:45:34 μμ »
Molis sou skasei tetoia stravh fash, parata ta ola gia kamia evdomada i kai perissotero. Molis ta ksananikseis tha eisai komple.
Eilikrina pianei ayth h symvoulh. Eixa na kanw beat 2 mines kai to Savvato pou mas perase ekana 2 remix kai ena beat mesa sto idio prwino. Kai ta 3 tha ta krathsw opws einai!
Καταγράφηκε
What is a beat without my life clap...
BeatDesigns
Ερασιτέχνης
Αποσυνδεδεμένος
«
Απάντηση #4 στις:
Ιούνιος 24, 2009, 01:59:39 μμ »
Θα ακολουθίσω την συμβουλή σου, γιατι ουτος η άλλος έχουμε και εξεταστική...
Πάντως σε λίγο καιρό έρχονται νέες δουλειές μου, θα σας ενοιμερώσω γιατι θέλω και την δική σας γνώμη, εύχομαι να βγεί καλό αποτέλεσμα.
Καταγράφηκε
LogoS
Global Moderator
ΛΟΥΠΟΘΗΡΕΙΑ Α.Ε
Αποσυνδεδεμένος
«
Απάντηση #5 στις:
Ιούνιος 25, 2009, 04:05:31 πμ »
afto tha to sinantiseis oso kai megalonis logo tou oti i piesi tis zois skotoni tin dimiourgikotita....eidika an i zoi sou DEN exei sxesi me tin dimiourgikotita
ena katharo myalo einai diskolo na exei kapoios simera kai oi stravares tis zois den voithoun.
afto pou me voitha emena einai na vreis afto to kati pou that sou dosei empnefsi ( mporei na einai na akous mousiki pou sou aresei, tragoudia pou mporei na vreis na psaxeis samples.. oti kai na einai gia sena) kai to kati pou tha sou dosei enthousiasmo na proxoras kai na veltionese ( p.x ta kala sxolia.)
etsi perneis kai sosto momentum. alla opos eipe kai o prophet... min to anagkaseis na vgei... tha vgei otan vreis kai akolouthas tin formoula sou
alla ti 3erw egw
Καταγράφηκε
" Bobby said "Fuck spendin 50 on a whip buy a clip"
Mental flip got a thousand tracks stored on a chip
Said he had mad toys to make noise
to split and separate drums like asteroids
The concerned producer sampled this question
Hit him with the beat for the answer with extra compression
When sound travel it quickly grab you
and equalizes the pitch up until it have you " GZA
Prophet Of Noise
Χάθηκα στα Ανάκτορα
Αποσυνδεδεμένος
I got 99 problems but the beats ain't one.
«
Απάντηση #6 στις:
Ιούνιος 26, 2009, 04:07:27 μμ »
Παράθεση από: kebzer στις Ιούνιος 24, 2009, 01:45:34 μμ
Molis sou skasei tetoia stravh fash, parata ta ola gia kamia evdomada i kai perissotero. Molis ta ksananikseis tha eisai komple.
Eilikrina pianei ayth h symvoulh. Eixa na kanw beat 2 mines kai to Savvato pou mas perase ekana 2 remix kai ena beat mesa sto idio prwino. Kai ta 3 tha ta krathsw opws einai!
Το λεγόμενο "hiatus" στην μουσική είναι σίγουρα ένα από τα πιο εμπνευστικά πράγματα! Κάθε φορά που τα παρατάω για περίπου 1 μήνα μετά ανεβαίνω σκαλί.
Σαν συνέχεια στα προηγούμενα, μπορείς αν θες να γεμίσεις το χρόνο σου μαθαίνοντας πως να παίζεις παραγωγές από άλλους απ' την αρχή. Έτσι παίρνεις καινούργιες ιδέες η μπορείς να ενσωματώσεις τεχνικές. Μην το βλέπεις σαν αντιγραφή, αλλά σαν εκμάθηση μεθόδων. Εγώ, τελευταία ξεκίνησα να μαθαίνω να παίζω βασικές μελωδίες ή ρυθμικά ακκόρντα σε πλήκτρα από γνωστά κομμάτια. Αποτέλεσμα, οι τελευταίες παραγωγές που έγραψα να έχουν chord progressions με νόημα, και οι μελωδίες από πάνω να είναι σε σωστή κλίμακα, σύμφωνα με τα chords.
Γενικά όσο ξεκινάς να μαθαίνεις μουσική θεωρία, σε βοηθάει. Αλλά η πολύ θεωρία θα σκοτώσει τελείως την έμπνευση, και αυτό είναι αποδεδειγμένο πολλές φορές. Σκέψου να θες να γράψεις ένα κομμάτι και να σκεφτείς μέσα σε ένα λεπτό όλες τις μελωδίες γιατί θα ξες με μαθηματικό τρόπο τι θα παιχτεί και πως. Μετά θα βαριέσαι να το γράψεις.
Επίσης, δεν θα επιτρέπεις στον εαυτό σου να κάνει μουσικά "λάθη". Συνήθως αυτά τα λάθη είναι που δίνουν χαρακτήρα στην μουσική. Σκέψου το πως έπαιζε κιθάρα ο hendrix. Ο τρόπος που συνήθως τελείωνε τις νότες ήταν "λάθος", με πολύ Pitch και legato φάσεις που δεν υπάρχουν σε θεωρία. Έτσι όμως ακουγόταν η κιθάρα σαν να κλαίει, ή να τσιρίζει. Να σου μιλάει.
«
Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 26, 2009, 04:10:33 μμ από Prophet Of Noise
»
Καταγράφηκε
Addicted to hardware sequencers, synths, workstations and valves. Damn.
http://www.prophetofnoise.com
eyecam
Έχω αρχίσει και ψάχνομαι
Αποσυνδεδεμένος
«
Απάντηση #7 στις:
Ιούνιος 28, 2009, 08:50:49 μμ »
Να γραφεις μονο οταν εχεις αναγκη να γραψεις.
Αν ειναι να πιεζομαστε και οταν ειναι να γραψουμε μουσικη, ζητω που καηκαμε...
Καταγράφηκε
sampladoros
Παραγωγές & Σια Ο.Ε
Αποσυνδεδεμένος
Συγνώμη απέθαντοι σκοποί για τούτα 'δω τα φάλτσα!
«
Απάντηση #8 στις:
Ιούνιος 30, 2009, 06:44:53 μμ »
Συμφωνώ με όσα ειπώθηκαν!
Θα ξαναεπισημάνω αυτό που αναφέρθηκε: Προσπάθησε να κατανοήσεις την τεχνική των άλλων! Πώς παίζουν, τι και πώς το κόβουν, πως χειρίζονται τα πράγματα! Δεν είναι κακό πχ να σαμπλάρεις ένα κομμάτι που σου αρέσει και να προσπαθήσεις να φτιάξεις κάτι παρόμοιο... Πχ να σαμπλάρεις από το αυθεντικό "Η ώρα του stuff", να εντοπίσεις πού είναι τα σημεία που χρησιμοποίησε ο ALX και να προσπαθήσεις να κάνεις ένα σχετικά "συγγενικό" instrumental, σαν να το ετοίμαζες για ένα δικό σου mini live ας πούμε. (ανέφερα αυτό το κομμάτι γιατί το έχω κάνει παλιότερα).
Πειραματίσου πάνω στα κομμάτια των άλλων και μάθε από αυτά που κάνουν, είτε σου αρέσουν είτε όχι! Η γνώση θα έρθει μέσα από αυτό και θα σου δίνει εμπνεύσεις που θα διαμορφώσουν το δικό σου στυλ. Γιατί αν έχεις μελετήσει την δουλειά των άλλων, σου έρχονται ιδέες και λύσεις για τα μικροπροβλήματα που αντιμετωπίζεις όταν στήνεις κομμάτι.
Ευρυμάθεια κι ανοιχτό μυαλό!
Καταγράφηκε
Ok, ας πούμε ότι η πειρατεία σκοτώνει!
Που θα βρω να αγοράσω όμως cds τα οποία δεν κυκλοφορούν πια;
KARNE MAD NICE
Παραγωγές & Σια Ο.Ε
Αποσυνδεδεμένος
«
Απάντηση #9 στις:
Ιούλιος 01, 2009, 12:41:49 μμ »
ποσα projects εχω με τον τιτλο dope beat στον σκληρο μου κ ειναι ολα μισά δεν λεγεται........χαχαχα!!..............
ειναι κ να σε θελει ρε παιδι μου..............
εχω βγαλει beats γαμηστερα σε χρονο dt που οτι εκοβα κολλαγε γαματα...........
το drum kit εκατσε ιδανικα με λιγες ρυθμισεις........
κ υπαρχουνε κ beats στα οποια εχω τυφλωθει μπροστα στην οθονη κ δεν γινεται τιποτα!
Καταγράφηκε
KARNE MAD NICE - Survival Of The iLLEST VOL.1 BEAT TAPE 2012
http://www.reverbnation.com/karnemadnicebeats
BeatDesigns
Ερασιτέχνης
Αποσυνδεδεμένος
«
Απάντηση #10 στις:
Ιούλιος 02, 2009, 03:04:05 πμ »
ευχαριστώ όλους σας για τις απαντήσεις!!
πάντως ανακάλυψα κάποιον τρόπο που προς το παρόν με βολεύει. παίρνω κάποια μελωδία ενος κοματιού και την παίζω στο πιάνο. μετα απο αυτο της αλλάζω τα φωτα και βγαίνει δική μου μελωδία.
μετα το στυλ, (πάντα έτσι το έκανα αλλά ακόμα κι έτσι κόλησα) ακούω ένα κομάτι προσπαθώντας να ξανακάνω κατι παρόμοιο με την δική μου μελωδία.Βεβαια ποτέ δεν μου βγαίνει μέχρι το τέλος στο ίδιο στυλ. ειδικά οταν εχω εμπνευση, και έτσι αλλάζω απο το ένα στο άλλο.
Απλα όταν έχω κάποιο project και μου πει ο ραπερ, θέλω αυτό. καμια φορά δεν παίρνει μπρος...
πάντως ευχαριστω για τα σχολια σας, τουλαχιστον μπορω να δω πως δουλευετε γενικα...και πιστευω οτι πανω κάτω ολοι το ίδιο κάνουμε ο καθένας με τον τρόπο του...
Καταγράφηκε
Morris
Administrator
Χάθηκα στα Ανάκτορα
Αποσυνδεδεμένος
I didn't let the bastards get me down
«
Απάντηση #11 στις:
Ιούλιος 30, 2009, 12:20:32 μμ »
Και εγώ έχω παρατηρήσει ότι μπορεί να ασχολείσαι μια βδομάδα ολόκληρη με ένα track για να το κάνεις να "ακούγετε" ενώ άλλα tracks τα στήνεις σε μισή ώρα και μετά απλά χασομεράς με τη μίξη. Και αυτά τα tracks του μισάωρου είναι πάντα τα πιο ντόπα.
Καταγράφηκε
stackman
Έχω αρχίσει και ψάχνομαι
Αποσυνδεδεμένος
stackman men!
«
Απάντηση #12 στις:
Οκτώβριος 08, 2009, 08:08:31 μμ »
Βάλε κάνα δίσκο να παίζει και άμα σου κολάει στο αφτί πάρτο ως δείγμα για beat!
Καταγράφηκε
http://www.reverbnation.com/stackmanbeats
Stefanos ACiD Dimitriadis
Ερασιτέχνης
Αποσυνδεδεμένος
«
Απάντηση #13 στις:
Δεκέμβριος 07, 2010, 03:23:57 πμ »
πινω jack.. κλεινω ματια και φωτα.. και απλα βγαζω συναισθηματα πανω στα πληκτρα..
Καταγράφηκε
BeatDesigns
Ερασιτέχνης
Αποσυνδεδεμένος
«
Απάντηση #14 στις:
Δεκέμβριος 13, 2010, 11:12:13 μμ »
πάει καιρός βέβαια, αλλά θυμήθηκα αυτό το τοπικ και μιας και σήμερα ''κυκλοφόρησε'' επισημα είπα να ποστάρω το κομμάτι που μου βγήκε τελικά...
εδω σε instrumental
http://www.dailymotion.com/video/xfr2kg_pantelis-l-emmoni-instrumental_music
κι εδω το videoclip απο Αυθεντια (μιξαρισμένο διαφορετικα οχι απο μένα):
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=HNt6nfdzUSQ[/youtube]
και μιας και το αναφέραμε, μπορείτε να κατεβάσετε το LP των παιδιών απο εδώ :
http://www.hiphop.gr/page/2329
Καταγράφηκε
Stevie Greek
Παραγωγές & Σια Ο.Ε
Αποσυνδεδεμένος
«
Απάντηση #15 στις:
Απρίλιος 12, 2011, 07:37:06 μμ »
Υπάρχουν φορές που δε μπορούμε να "βρούμε" τίποτα,δοκιμάζουμε το ένα,δοκιμάζουμε το άλλο,και τίποτα δε μας ικανοποιεί. Υπάρχουν όμως και φορές που θα κάτσουμε και οι ιδέες θα αρχίσουν να έρχονται η μία μετά την άλλη και δε θα προλαβαίνουμε να τελειώνουμε ένα project,και θα ξεκινάμε άλλο για να αποθηκεύσουμε την ιδέα που μας ήρθε κάπου να μην την ξεχάσουμε.
Η έμπνευση έρχεται κυρίως όποτε θέλει αυτή και όχι πάντα όταν τη θέλουμε εμείς.
Άμα κάτσεις να κάνεις κάτι και δε σου 'ρχεται εκείνη τη στιγμή άστο για κάποια άλλη.
Όταν επιστρέψεις οι πιθανότητες είναι πως θα σου 'χει ανέβει η όρεξη,και θα βγαίνουν πιο εύκολα οι ιδέες!
Καταγράφηκε
e-mail:
steviegreekofficial@yahoo.gr
myspace:
http://www.myspace.com/steviegreek
blogspot:
http://steviegreek.blogspot.com/
Σελίδες: [
1
]
Πάνω
Εκτύπωση