Προϊόν : YAMAHA SU10
Κατάσταση : μεταχειρισμένο σε κομπλε κατασταση
Τύπος μηχανήματος : 16bit Sampler / effe
Τιμή αγοράς : 70 ευρώ
Επεκτάσεις : ....
Έτος αγοράς : 2010
Έμαθα από : γνωστούς, ίντερνετ
Eυκολία Χρήσης : 10
πόσο δύσκολο παίζει να είναι να χειριστείς ένα σαμπλεράκιπου το μόνο που μπορεί να κάνει χοντρικά είναι trigger τα samples που του περνάς;
Λειτουργίες/Δυνατότητες : 6
αυτό που κάνει κυρίως είναι να κρατάει μέσα τα samples και να τα παίζεις (maximum πολυφωνία 4 mono samples στη χαμηλή ποιότητα), η μόνη επεξεργασία που μπορείς να τους κάνεις είναι να τους αλλάξεις την ένταση. έχει ένα λεπτό μνήμης στη lo-fi ποιότητα, αλλά ούτως η άλλως την παραπάνω ποιότητα δεν τη χρειάζεσαι, υποτίθεται ότι χρησιμοποιείς κάποιο άλλο μηχάνημα (η software) σαν βασικό sampler/sequencer. μιας και είπα sequencer, απορώ τι είχαν στο κεφάλι τους οι κατασκευαστές ότι είναι ο sequencer όταν περιελάμβαναν αυτή τη λειτουργία στα specs. ουσιαστικά το μόνο που κάνει ο sequencer του su10 είναι να "ηχογραφεί" και να ξαναπαίζει τα σαμπλάκια όπως τα έπαιζες live (δεν παίζει μετρονόμος ή quantize ή τέλος πάντως κάτι αξιοσημείωτο). μπορείς να αλλάξεις το master pitch (δηλαδή το pitch όλων των samples σου ταυτόχρονα), να κάνεις lowpass, highpass ή bandbass filtering στο master signal (με κόστος σε πολυφωνία) ή σε εξωτερικό σήμα, να διαλέξεις ένα sample και να κάνεις κάτι σαν το "16 levels" στα mpc (αλλά δε μπορείς να παίξεις κανένα άλλο σαμπλ εκείνη την ώρα), να παίξεις reverse ένα sample, να κάνεις κάτι σαν σκρατσάρισμα σε sample ή σε εξωτερική πηγή με το ribbon controller (ή έστωνα δημιουργήσεις ένα ψηφιακό αλλοπρόσαλλο θόρυβο). ε πλάκα έχουν όλα αυτά αλλά δεν είναι και τίποτα το ιδιαίτερο, δεν ξέρω αν αξίζει τα λεφτά που έδωσα αλλά κλάιν
Ήχος και Έκφραση : 8
το πήρα κυρίως για να περνάω από μέσα ντραμς ή λούπες και να τις σαπίζω, και αυτή τη δουλειά την κάνει καλά. έχω περάσει και κομμάτια ολόκληρα από μέσα και δεν ακούγονταν άσχημα, αν και μου φαίνεται ότι είχαν χάσει αρκετά σε ζωντάνια.
Λειτουργικότητα και Εργονομία : 10
απλά σαμπλάρεις και παίζεις, δεν παίζει και καμια τρελή λειτουργία για να πεις οτι δυσκολεύτηκες. χωράει στην τσάντα σου, παίρνει μπαταρίες, σαμπλάρεις ότι ώρα θες, παίρνεις και ένα ηχειάκι από τα καρφούρ, βαράς σαμπλς ενώ κάνει φριστάιλ κάποιος φίλος σου και άλλα τέτοια ωραία. ghetto φάση
Αξιοπιστία : -
δεν είχα ποτέ κάποιο πρόβλημα, δε θα βασιζόμουνα πάνω του βέβαια σε συναυλία γιατι μπορεί να βραχεί
Υποστήριξη : -
ιδεα δεν έχω
edit: Τα ratings τα έβαλα σύμφωνα με τα λεφτά που έδωσα και με τα όσα περίμενα από το γιαμαχάκι, βλέποντάς το σαν gadget δηλαδή. Άμα ψάχνεις για σοβαρό σάμπλερ σε αυτά τα λεφτά ψάξου σε κανα παλιό akai s, ή μάζεψε λίγα ακόμα και πάρε το mpc 2000 που τελευταία το βρίσκω στο ebay στα 350.