Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Μάιος 19, 2012, 01:12:29 πμ
   Αρχική   Chat [On Line] Users: (1) Wiki [Not Available] Tools Αναζήτηση Ημερολόγιο Σύνδεση Εγγραφή  
Σελίδες: [1]   Κάτω
  Εκτύπωση  
Αποστολέας Θέμα: REVIEW για το Yamaha su10  (Αναγνώστηκε 651 φορές)
metro.am
Global Moderator
Roger Linn is my homeboy
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

-ApsyxesMorfes-

Προφίλ WWW
« στις: Οκτώβριος 06, 2009, 07:22:18 μμ »

Προϊόν : YAMAHA SU10
Κατάσταση : μεταχειρισμένο σε πολύ καλή κατάσταση
Τύπος μηχανήματος : 16bit Sampler / effe
Τιμή αγοράς : 90
Επεκτάσεις : hahahaha!!!
Έτος αγοράς : 2009
Έμαθα από : manual

Eυκολία Χρήσης : 5

Φυσικά δεν εχει σχεση ουτε με fl ουτε mpc2000xl oute 3000xl  ειναι αρκετα ποιο δυσκολο... μεχρι να μαθεις τις βασικες λειτουργιες θα σου σπασουν τα νευρα.. αλλα μετα γινεται ευχαριστο.. απλα πρεπει να σπασεις το κεφαλι σου μεχρι να το μαθεις οποτε manual και υπομονη...

Λειτουργίες/Δυνατότητες : 5,5

εχει τα βασικα πραγματα πανω.. sequencer καποια εφφε scratch αυτα...
περνει Mic εχει midi in/out

Ήχος και Έκφραση : 8

εχει ωραιο ηχο.. μ’αρεσει αρκετα περναω ντραμς απο εκει μεσα και εχουν μια διαφορετικη χροιά .. καπου ειχα διαβασει οτι ειναι του φτωχού το sp1200
Επίσης το hi pass kai to low pass του μ’αρεσαν αρκετα.. μπορεις να περασεις μερικα εφφε σε ρεαλ ταιμ... και αυτο ειναι καλο..

Λειτουργικότητα και Εργονομία : 8

γιατι εβαλα 8? Γιατι περνει μπαταριες.. βαζεις ακουστικα.. καθεσε στο μετρο στο λεωφορειο στο πανεπιστιμιο στο σχολειο και δουλευεις.. αν εχεις και στο κινιτο κανα τραγουδακι και θες να περασεις την ωρα σου samplaris και παμε...

Αξιοπιστία : 6

ξερω γω καλο μ φενεται δε νομιζω οτι θα χαλασει..
Και αν χαλασει... με 70~100 ευρω περνεις αλλο...

Υποστήριξη : 0

μπα...

« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 06, 2009, 07:24:04 μμ από metro.am » Καταγράφηκε

I make music for my people.... ...cause that's my people..
loupes_ki_etsi
Έχω αρχίσει και ψάχνομαι
**

Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Νοέμβριος 02, 2010, 06:13:31 μμ »

Προϊόν : YAMAHA SU10
Κατάσταση : μεταχειρισμένο σε κομπλε κατασταση
Τύπος μηχανήματος : 16bit Sampler / effe
Τιμή αγοράς : 70 ευρώ
Επεκτάσεις : ....
Έτος αγοράς : 2010
Έμαθα από : γνωστούς, ίντερνετ

Eυκολία Χρήσης : 10

πόσο δύσκολο παίζει να είναι να χειριστείς ένα σαμπλεράκιπου το μόνο που μπορεί να κάνει χοντρικά είναι trigger τα samples που του περνάς;

Λειτουργίες/Δυνατότητες : 6

αυτό που κάνει κυρίως είναι να κρατάει μέσα τα samples και να τα παίζεις (maximum πολυφωνία 4 mono samples στη χαμηλή ποιότητα), η μόνη επεξεργασία που μπορείς να τους κάνεις είναι να τους αλλάξεις την ένταση. έχει ένα λεπτό μνήμης στη lo-fi ποιότητα, αλλά ούτως η άλλως την παραπάνω ποιότητα δεν τη χρειάζεσαι, υποτίθεται ότι χρησιμοποιείς κάποιο άλλο μηχάνημα (η software) σαν βασικό sampler/sequencer. μιας και είπα sequencer, απορώ τι είχαν στο κεφάλι τους οι κατασκευαστές ότι είναι ο sequencer όταν περιελάμβαναν αυτή τη λειτουργία στα specs. ουσιαστικά το μόνο που κάνει ο sequencer του su10 είναι να "ηχογραφεί" και να ξαναπαίζει τα σαμπλάκια όπως τα έπαιζες live (δεν παίζει μετρονόμος ή quantize ή τέλος πάντως κάτι αξιοσημείωτο). μπορείς να αλλάξεις το master pitch (δηλαδή το pitch όλων των samples σου ταυτόχρονα), να κάνεις lowpass, highpass ή bandbass filtering στο master signal (με κόστος σε πολυφωνία) ή σε εξωτερικό σήμα, να διαλέξεις ένα  sample και να κάνεις κάτι σαν το "16 levels" στα mpc (αλλά δε μπορείς να παίξεις κανένα άλλο σαμπλ εκείνη την ώρα), να παίξεις reverse ένα sample, να κάνεις κάτι σαν σκρατσάρισμα σε sample ή σε εξωτερική πηγή με το ribbon controller (ή έστωνα δημιουργήσεις ένα ψηφιακό αλλοπρόσαλλο θόρυβο). ε πλάκα έχουν όλα αυτά αλλά δεν είναι και τίποτα το ιδιαίτερο, δεν ξέρω αν αξίζει τα λεφτά που έδωσα αλλά κλάιν

Ήχος και Έκφραση : 8

το πήρα κυρίως για να περνάω από μέσα ντραμς ή λούπες και να τις σαπίζω, και αυτή τη δουλειά την κάνει καλά. έχω περάσει και κομμάτια ολόκληρα από μέσα και δεν ακούγονταν άσχημα, αν και μου φαίνεται ότι είχαν χάσει αρκετά σε ζωντάνια.

Λειτουργικότητα και Εργονομία : 10

απλά σαμπλάρεις και παίζεις, δεν παίζει και καμια τρελή λειτουργία για να πεις οτι δυσκολεύτηκες. χωράει στην τσάντα σου, παίρνει μπαταρίες, σαμπλάρεις ότι ώρα θες, παίρνεις και ένα ηχειάκι από τα καρφούρ, βαράς σαμπλς ενώ κάνει φριστάιλ κάποιος φίλος σου και άλλα τέτοια ωραία. ghetto φάση

Αξιοπιστία : -

δεν είχα ποτέ κάποιο πρόβλημα, δε θα βασιζόμουνα πάνω του βέβαια σε συναυλία γιατι μπορεί να βραχεί

Υποστήριξη : -

ιδεα δεν έχω

edit: Τα ratings τα έβαλα σύμφωνα με τα λεφτά που έδωσα και με τα όσα περίμενα από το γιαμαχάκι, βλέποντάς το σαν gadget δηλαδή. Άμα ψάχνεις για σοβαρό σάμπλερ σε αυτά τα λεφτά ψάξου σε κανα παλιό akai s, ή μάζεψε λίγα ακόμα και πάρε το mpc 2000 που τελευταία το βρίσκω στο ebay στα 350.  Smiley
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 18, 2010, 05:33:21 μμ από toprovlhma » Καταγράφηκε

100% REAL HIP-HOP AND BOOM BAP
SanozAfnek
Ερασιτέχνης
*

Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Απρίλιος 25, 2011, 01:50:19 πμ »

ροϊόν : YAMAHA SU10
Κατάσταση : Μεταχειρισμένο,πολύ καλή κατάσταση
Τύπος μηχανήματος : Sampler (w/ Fx,16 bit)
Τιμή αγοράς : 100 ευρώ
Επεκτάσεις : ....
Έτος αγοράς : 2011
Έμαθα από : γνωστούς, ίντερνετ

Eυκολία Χρήσης : 8

Είναι πραγματικά ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ,ή τουλάχιστον για εμένα ήταν...Είχα διαβάσει ότι ήταν ψιλοπερίπλοκο,και όντως ήταν...τα πρώτα 30 λεπτά
Το 8 το παίρνει μόνο και μόνο για τον τρόπο που περνάς τα samples...line in,rec και τα σχετικά.

Λειτουργίες/Δυνατότητες : 7

Δεν είναι τίποτα το τρελό αλλά είναι φοβερό μηχανηματάκι για sample playback κλπ.
Μερικά εφφέ,το ribbon controller για το "scratching" (το οποίο δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο,παιχνιδίστικο θα έλεγα)
Έχει midi in,midi out για να μπορείς να το χρησιμοποιείς και για support σε κάποιο άλλο "σοβαρό" μηχάνημα
Όσο για το υποτιθέμενο sequencer,ένα θα πω
"Nowhere to be found"

Ήχος και Έκφραση : 9

Ο ήχος,για εμένα τουλάχιστον,ήταν ΓΑΜΑΤΟΣ,όχι σαπίλα,δεν ξέρω μου έβγαζε κάτι το spooky και κάτι βρώμικο στις lo-fi ρυθμίσεις
Είχα συνηθίσει να δουλεύω με τον καθαρότατο ήχο των daw's και τώρα δεν μπορώ,σε πορώνει ο ήχος του

Λειτουργικότητα και Εργονομία : 10

Ας αρχίσουμε με την φορητότητα.Του βάζεις μπαταρίες και μπορείς να το πάρεις όπου γουστάρεις.Επίσης,τα samples αποθηκεύονται
Οπότε,άμα βρεθείς σε φάση να θέλεις να δείξεις σε ένα φιλαράκι ένα project στο SU10 δεν θέλει φόρτωμα κλπ. Ανοίγεις και παίζεις απλά
Απλά σκεφτείτε ότι απλά παίζεις,δεν έχεις sequencer κλπ.
Όπως είπε ένα άλλο παιδί εδώ στο θέμα,είναι για να παίζεις samples και να χώνουν από πάνω,τέτοιες φάσεις

Αξιοπιστία : 9

Δεν κρασάρει,δεν κολλάει,είναι μιά χαρά. Πέρνει 9 γιατί απλά,ποτέ δεν ξέρεις

Υποστήριξη : 0

Πουθενά,είναι discontinued,οπότε δεν παίζει να έχεις υποστήριξη απ'την yamaha. 
Καταγράφηκε

Raps,beats,παρέα,άραγμα,Graffiti
Όλο μου το εγώ σε 5 λέξεις
Σελίδες: [1]   Πάνω
  Εκτύπωση  

Μεταπήδηση σε: