Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Μάιος 22, 2012, 10:01:39 πμ
   Αρχική   Chat [On Line] Users: (1) Wiki [Not Available] Tools Αναζήτηση Ημερολόγιο Σύνδεση Εγγραφή  
Σελίδες: [1]   Κάτω
  Εκτύπωση  
Αποστολέας Θέμα: λεω να κανω την πρωτη μου αγορα mpc....  (Αναγνώστηκε 600 φορές)
zel
Ερασιτέχνης
*
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Προφίλ
« στις: Απρίλιος 12, 2011, 01:10:03 πμ »

θα ειναι η πρωτη φορα που θα ασχοληθω με hardware αλλα αφου το πειρα αποφαση ειπα να βουτηξω στα βαθια.ζαχαρευω να παρω το mpc 60(ειπαμε στα βαθια).γουσταρω τρελο την βρωμια που βγαζει αλλα απο τι διαβασα και στο review που εχει γινει στο φοεουμ δεν στεκεται μονο.εσεις τι συνδιασμους εχετε να προτινετε με το αναλογο μηχανημα?
Καταγράφηκε
loupes_ki_etsi
Έχω αρχίσει και ψάχνομαι
**

Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Απρίλιος 13, 2011, 05:14:29 πμ »

ξερω γω; ο καθενας θα σου απαντησει το δικο του. βρες τι θες να κανεις που δεν το κανει το 60ρι και παρε το αναλογο μηχανημα ρε man.
Καταγράφηκε

100% REAL HIP-HOP AND BOOM BAP
DJ ALX
Administrator
Roger Linn is my homeboy

Feel Free to Hate on Me

Προφίλ WWW
« Απάντηση #2 στις: Απρίλιος 15, 2011, 06:29:51 μμ »

εάν έχεις ασχοληθεί έστω και λίγο με το software beatmaking θα σου πρότεινα το mpc2500 μιας και έχει πολλά attributes του software (στα πλαίσια του beatmaking παντα).

βέβαια δεν έχει την βρωμιά που θές.

για καθαρόαιμο 12bit πρέπει να πάς σε 12bit sampler. Αν και το mpc60 είναι το ελιτίστικο 12bit grime. Το ίδιο και ο s900/s950 (rack samplers της Akai).

εάν το 60άρι σου έχει το OS 3.10 μπορείς να κάνεις compressed τα samples. Δεν είναι δυναμικό compression αλλα ουσιαστικά τα κάνει resampling με σκοπό να εξοικονομήσεις sampling time. Αυτό έχει ώς αποτέλεσμα να ακούγεται πιο grime ο ήχος. Όσο πιο πολλές υψιλές συχνότητες έχει τόσο πιο πολύ σπάει, και με κάποιο τρόπο μπορεις να ορίσεις και το compression που θα κάνει.

Απο κει και πέρα εάν θες κάτι αξιόπιστο αλλά σε πολύ χαμηλότερη τιμή ψάξε για Ensoniq EPS (13bit) ή για Ensoniq EPS 16 ή το EPS16+ (16bit).
Αυτά τα 2 μαζί είναι τα ΜΟΝΑ που έχω συναντήσει τα οποία σου δίνουν τη δυνατότητα να επεμβείς στο anti-aliasing filter εισόδου ελέγχοντας έτσι το βαθμό του grime σε συνάρτηση με το sampling rate. Μπορείς επίσης να απενεργοποιήσεις το anti-aliasing filter στην είσοδο και εκεί samplάρεις με δική σου ευθύνη.  Cheesy
Με αυτόν τον τρόπο ακόμα και το 16μπιτο EPS16 ακούγεται απίστευτα grime σε χαμηλά rates.
Δεν συζητώ για το EPS το 13μπιτο.

Για να έχεις κάτι για αναφορά τσέκαρε στο http://www.reverbnation.com/djalx#!/artist/artist_songs/460213 τα:

Making of a Prequel (μιξαρισμένο και εξ ολοκλήρου ήχος EPS )
EPS Untitled #1 (αμιξάριστο, μόνα τα samples είναι από EPS, τα drums είναι από MPC2000)
To Proto Mou CD (μιξάρισμένο και εξ ολοκλήρου ήχος SP1200)

στο http://www.myspace.com/alx396 τσέκαρε τα:

EPS Beat   (αμιξάριστο και εξ ολοκλήρου ήχος EPS)
BMB 9 Beat (αμιξάριστο και εξ ολοκλήρου ήχος SP1200)

Πάντος το hardware grime έχει μεγάλη διαφορά από τα bitcrushers που κυκλοφορούν γιατί εάν παίξεις τα samples σε ημιτόνια μέσα στο pattern σου αλλάζει και το γρέζι.
Στο EPS Beat και στο BMB 9 Beat, όταν αλλάζω νότες, ακούγεται ξεκάθαρα αυτό.

Επίσης τσέκαρε στο παρακάτω βίντεο που αλλάζω το pitch στα drums. Αποκτάνε άλλο Phatness.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=5MpB55sdX_g[/youtube]

« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 15, 2011, 06:34:01 μμ από DJ ALX » Καταγράφηκε

Το άνωθεν κείμενο είναι καθαρά προσωπική άποψη του υποφαινομένου και μόνο ως προσωπική άποψη πρέπει να ληφθεί.
Δεν έχει ουδενή σκοπό να θίξει πρόσωπα και καταστάσεις.
zel
Ερασιτέχνης
*

Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Απρίλιος 19, 2011, 12:43:57 πμ »

εάν έχεις ασχοληθεί έστω και λίγο με το software beatmaking θα σου πρότεινα το mpc2500 μιας και έχει πολλά attributes του software (στα πλαίσια του beatmaking παντα).

βέβαια δεν έχει την βρωμιά που θές.

για καθαρόαιμο 12bit πρέπει να πάς σε 12bit sampler. Αν και το mpc60 είναι το ελιτίστικο 12bit grime. Το ίδιο και ο s900/s950 (rack samplers της Akai).

εάν το 60άρι σου έχει το OS 3.10 μπορείς να κάνεις compressed τα samples. Δεν είναι δυναμικό compression αλλα ουσιαστικά τα κάνει resampling με σκοπό να εξοικονομήσεις sampling time. Αυτό έχει ώς αποτέλεσμα να ακούγεται πιο grime ο ήχος. Όσο πιο πολλές υψιλές συχνότητες έχει τόσο πιο πολύ σπάει, και με κάποιο τρόπο μπορεις να ορίσεις και το compression που θα κάνει.

Απο κει και πέρα εάν θες κάτι αξιόπιστο αλλά σε πολύ χαμηλότερη τιμή ψάξε για Ensoniq EPS (13bit) ή για Ensoniq EPS 16 ή το EPS16+ (16bit).
Αυτά τα 2 μαζί είναι τα ΜΟΝΑ που έχω συναντήσει τα οποία σου δίνουν τη δυνατότητα να επεμβείς στο anti-aliasing filter εισόδου ελέγχοντας έτσι το βαθμό του grime σε συνάρτηση με το sampling rate. Μπορείς επίσης να απενεργοποιήσεις το anti-aliasing filter στην είσοδο και εκεί samplάρεις με δική σου ευθύνη.  Cheesy
Με αυτόν τον τρόπο ακόμα και το 16μπιτο EPS16 ακούγεται απίστευτα grime σε χαμηλά rates.
Δεν συζητώ για το EPS το 13μπιτο.

Για να έχεις κάτι για αναφορά τσέκαρε στο http://www.reverbnation.com/djalx#!/artist/artist_songs/460213 τα:

Making of a Prequel (μιξαρισμένο και εξ ολοκλήρου ήχος EPS )
EPS Untitled #1 (αμιξάριστο, μόνα τα samples είναι από EPS, τα drums είναι από MPC2000)
To Proto Mou CD (μιξάρισμένο και εξ ολοκλήρου ήχος SP1200)

στο http://www.myspace.com/alx396 τσέκαρε τα:

EPS Beat   (αμιξάριστο και εξ ολοκλήρου ήχος EPS)
BMB 9 Beat (αμιξάριστο και εξ ολοκλήρου ήχος SP1200)

Πάντος το hardware grime έχει μεγάλη διαφορά από τα bitcrushers που κυκλοφορούν γιατί εάν παίξεις τα samples σε ημιτόνια μέσα στο pattern σου αλλάζει και το γρέζι.
Στο EPS Beat και στο BMB 9 Beat, όταν αλλάζω νότες, ακούγεται ξεκάθαρα αυτό.

Επίσης τσέκαρε στο παρακάτω βίντεο που αλλάζω το pitch στα drums. Αποκτάνε άλλο Phatness.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=5MpB55sdX_g[/youtube]

η αληθεια ειναι οτι μονο με software εχω ασχοληθει αλλα πλεον λεω να ασχοληθω μονο με hardware με την μουσικη παραγωγη και ψαχνω τωρα τι πρεπει να εχω ωστε να γινει αυτο εφικτο.τωρα σε θεμα ηχου γουσταρω τρελα τον 12bito οποτε μαλλον θα παω για mpc60 και s950 αλλα δεν ειμαι και ακομα σιγουρος.γενικα εχω διαβασει πολλα views απο εδω και απο αλλες σελιδες αλλα μου λειπει η αμεση ακουστικη και η επαφη με hardware σαμπλερς ωστε να εχω και μια ολοκληρωμενη εικονα.το μονο σιγουρο ειναι οτι εχω σκοπο να παω σε old school καιρους  Smiley
Καταγράφηκε
DJ ALX
Administrator
Roger Linn is my homeboy

Feel Free to Hate on Me

Προφίλ WWW
« Απάντηση #4 στις: Απρίλιος 20, 2011, 03:16:39 μμ »

Δεν είναι και τοσο oldschool φάση. Άκου κάποια τελευταία δουλειά του DJ Premier που δουλεύει με mpc60 και s950 και το αποτέλεσμα ακούγεται φρέσκο.
Στην τελική είναι με ό,τι μάθει ο καθένας.

Καταγράφηκε

Το άνωθεν κείμενο είναι καθαρά προσωπική άποψη του υποφαινομένου και μόνο ως προσωπική άποψη πρέπει να ληφθεί.
zel
Ερασιτέχνης
*

Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Απρίλιος 21, 2011, 12:22:35 πμ »

να σε ρωτησω  αν μπορεις πες μου τα χαρακτηριστικα  του eps.επισης λεω να παρω το mpc για drums, Sequencing και το eps για samples κτλπ και επισης τι αναβαθμισεις μπορω να τους κανω.
« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 21, 2011, 12:24:39 πμ από ενταλ » Καταγράφηκε
DJ ALX
Administrator
Roger Linn is my homeboy

Feel Free to Hate on Me

Προφίλ WWW
« Απάντηση #6 στις: Μάιος 27, 2011, 04:40:15 μμ »

να σε ρωτησω  αν μπορεις πες μου τα χαρακτηριστικα  του eps.επισης λεω να παρω το mpc για drums, Sequencing και το eps για samples κτλπ και επισης τι αναβαθμισεις μπορω να τους κανω.

στο mpc2kxl αναβαθμίζεις μέχρι 32MB ενω το eps μέχρι 2ΜΒ και το EPS16 μέχρι 4 νομίζω.

στο mpc2kxl μπορείς να βάλεις και CF reader/write ακόμα και σκληρό 9.1GB (10 partitions των 910ΜΒ) με αρχειοθέτηση σε folders στο κάθε partition.
στα EPS/16 ειναι καλό να μείνεις μόνο στο floppy,

το EPS είναι 13bit, το EPS16 16bit..

Καταγράφηκε

zel
Ερασιτέχνης
*

Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Αύγουστος 20, 2011, 12:42:45 πμ »

στο mpc2kxl αναβαθμίζεις μέχρι 32MB ενω το eps μέχρι 2ΜΒ και το EPS16 μέχρι 4 νομίζω.

στο mpc2kxl μπορείς να βάλεις και CF reader/write ακόμα και σκληρό 9.1GB (10 partitions των 910ΜΒ) με αρχειοθέτηση σε folders στο κάθε partition.
στα EPS/16 ειναι καλό να μείνεις μόνο στο floppy,

το EPS είναι 13bit, το EPS16 16bit..

βασικα εκανα ενα ψαξιμο και κατεληξα να παρω το mpc 2000(classic)για seguencing και drums και το akai s1000 για ta samples και τον ηχο του.πως σου φαινετε?
Καταγράφηκε
LogoS
Global Moderator
ΛΟΥΠΟΘΗΡΕΙΑ Α.Ε

Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Αύγουστος 20, 2011, 06:31:59 μμ »

[/quote]

βασικα εκανα ενα ψαξιμο και κατεληξα να παρω το mpc 2000(classic)για seguencing και drums και το akai s1000 για ta samples και τον ηχο του.πως σου φαινετε?
[/quote]

your only as good as your machine... mia xara eisai.
Καταγράφηκε

" Bobby said "Fuck spendin 50 on a whip buy a clip"
Mental flip got a thousand tracks stored on a chip
Said he had mad toys to make noise
to split and separate drums like asteroids
The concerned producer sampled this question
Hit him with the beat for the answer with extra compression
When sound travel it quickly grab you
and equalizes the pitch up until it have you "  GZA
Σελίδες: [1]   Πάνω
  Εκτύπωση  

Μεταπήδηση σε: