Καλώς ορίσατε,
Επισκέπτης
. Παρακαλούμε
συνδεθείτε
ή
εγγραφείτε
.
Χάσατε το
email ενεργοποίησης;
Μάιος 22, 2012, 10:02:30 πμ
Αρχική
Chat [On Line] Users: (1)
Wiki [Not Available]
Tools
Αναζήτηση
Ημερολόγιο
Σύνδεση
>
Miscellaneous
>
Διάφορα
>
Νέος καλλιτέχνης θέλει να μπει στη βιομηχανία. Από που
Σελίδες: [
1
]
Κάτω
« προηγούμενο
επόμενο »
Εκτύπωση
Αποστολέας
Θέμα: Νέος καλλιτέχνης θέλει να μπει στη βιομηχανία. Από που (Αναγνώστηκε 428 φορές)
Stevie Greek
Παραγωγές & Σια Ο.Ε
Αποσυνδεδεμένος
Νέος καλλιτέχνης θέλει να μπει στη βιομηχανία. Από που
«
στις:
Απρίλιος 12, 2011, 08:26:56 μμ »
Κάνω κάποια ψαξίματα αυτό το καιρό και ερευνώ τα περί μουσικής βιομηχανίας.
Αν και θα σας πω κάποια πράγματα και ιδέες μου,δε θέλω αυτό το θέμα να ασχολείται αποκλειστικά για τη δική μου περίπτωση,αλλά καλλίτερα πιστεύω θα ήταν να συζητήσουμε σε γενικά πεδία.
Ας πούμε πως έχουμε ένα καλλιτέχνη ο οποίος έχει κάποια κομμάτια τα οποία θεωρεί πως αξίζει να δοκιμάσει να τα πουλήσει,και γουστάρει να χωθεί για τα καλά στη μουσική βιομηχανία.
Πως ξεκινά ?
Μήπως να φτιάξει ένα demo και να αρχίσει να το πηγαίνει σε όλες τις ελληνικές δισκογραφικές μια-μια ?
Ή μήπως να δώσει τα κομμάτια του απ' ευθείας σε μια διεθνή υπηρεσία να του τα καταχωρήσει σε ηλεκτρονικά μαγαζιά όπως το iTunes και να βασιστεί σε ηλεκτρονικές πωλήσεις και προώθηση ?
Και εδώ θα ήθελα να σταθώ λίγο παραπάνω. Οι δυο υπηρεσίες που μου θεωρώ πως ξεχωρίζουν είναι το Reverbnation από τη μια,το οποίο αναλαμβάνει με 50$ να φτιάξει barcode και να στείλει τα τραγούδια σε πολλά καταστήματα,και η δεύτερη είναι μια παρόμοια υπηρεσία της γνωστής Def Jam,η οποία λέγεται Island of Def Jam.
H Def Jam απαιτεί το ίδιο ποσό (50$) για τη κυκλοφορία ενός album ψηφιακά,όπως και το Reverbnation αλλά υπάρχουν κάποιες διαφορές σε αυτές τις 2 υπηρεσίες:
1. Το Reverbnation θα βάλει το album σε συνολικά 30 μαγαζιά,και λέει πως θα το προβάλει μέσω του Fox News Music.
2. Η Def Jam θα το βάλει στα μισά,αλλά υπόσχεται πως τη πορεία των πωλήσεων θα την παρακολουθούν οι A&R Executives και πως ίσως να κρίνουν να βοηθήσουν το καλλιτέχνη με επιπλέον marketing και διαφήμιση και πως άμα είσαι πολύ καλός ίσως και να σου κλείσουν συμβόλαιο για κυκλοφορία hard copy album.
Τι από όλα αυτά θα ήταν καλύτερο ?
Ή μήπως υπάρχει κάτι άλλο καλύτερο που δεν έτυχε να το γνωρίζω και δεν ανέφερα ?
Τι θα προτείνατε σε ένα νέο καλλιτέχνη ?
Να στείλει τα τραγούδια του στις ελληνικές δισκογραφικές,να τα πουλήσει μέσω Reverbnation,ή να τα πουλήσει με τη Def Jam ?
Καταγράφηκε
e-mail:
steviegreekofficial@yahoo.gr
myspace:
http://www.myspace.com/steviegreek
blogspot:
http://steviegreek.blogspot.com/
DJ ALX
Administrator
Roger Linn is my homeboy
Αποσυνδεδεμένος
Feel Free to Hate on Me
Απ: Νέος καλλιτέχνης θέλει να μπει στη βιομηχανία. Από
«
Απάντηση #1 στις:
Απρίλιος 15, 2011, 06:43:54 μμ »
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να ακουστεί κανείς.
Για ό,τι αφορά το internet θα ακουστείς κατα βάση στο social network που έχεις χτίσει ο ίδιος.
Για την ελληνική δισκογραφία τα πράγματα είναι διαφορετικά.
Και πόρτα-πόρτα να πας το υλικό δεν πρόκειται κανείς να σε προσέξει.
Εκτός βέβαια από παραγωγούς οι οποιοι έχουν συμβόλαιο με την εταιρία και τους πηγαίνουν δουλειές.
Εάν είσαι pop μπορείς να γίνεις και mainstream άρα κάποιος θα σε προσέξει και θα σε πάει σε εταιρία.
Στο μη-mainstream το δισκογραφικό μοντέλο είναι "καλλιτέχνης-παραγωγός-ατομικό label/δισκογραφική".
Ελπίζω να σε βοήθησα.
Καλό ψάξιμο.
Καταγράφηκε
Το άνωθεν κείμενο είναι καθαρά προσωπική άποψη του υποφαινομένου και μόνο ως προσωπική άποψη πρέπει να ληφθεί.
Δεν έχει ουδενή σκοπό να θίξει πρόσωπα και καταστάσεις.
Stevie Greek
Παραγωγές & Σια Ο.Ε
Αποσυνδεδεμένος
«
Απάντηση #2 στις:
Απρίλιος 16, 2011, 05:45:45 μμ »
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
Θεωρώ το internet μια πολύ καλή ευκαιρία που αξίζει κάποιος να δοκιμάσει.
Το καλό είναι ότι σε αυτό το μέσο μπορεί κάποιος να ξεκινήσει να κάνει viral marketing πολύ εύκολα,και να δημιουργήσει ψιθύρους γύρω από το όνομα του.
Προσωπικά η καρδιά μου είναι σε μη-mainstream μονοπάτι αλλά το θεωρώ κατά κάποιο τρόπο "αναγκαίο κακό".
Ως δηλαδή ένα τρόπο για να ξεκινήσει κάποιος και να χτίσει ένα fanbase,είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος.
Και ύστερα,αφού έχει αποκτήσει ένα α' κοινό το οποίο τον ακολουθεί να βγάλει αυτό που πραγματικά νιώθει για να είναι σίγουρος ότι θα φτάσει στα αυτιά περισσότερου κόσμου.
Καταγράφηκε
e-mail:
myspace:
blogspot:
DJ ALX
Administrator
Roger Linn is my homeboy
Αποσυνδεδεμένος
Feel Free to Hate on Me
«
Απάντηση #3 στις:
Απρίλιος 18, 2011, 11:14:58 μμ »
Οι πιο πολλοί βέβαια κάνουν το ανάποδο.
Δηλαδή πρώτα εκφράζουν την φάση τους και αποκτάνε κοινό, και μετά το "γυρίζουν"...
Καταγράφηκε
Το άνωθεν κείμενο είναι καθαρά προσωπική άποψη του υποφαινομένου και μόνο ως προσωπική άποψη πρέπει να ληφθεί.
Δεν έχει ουδενή σκοπό να θίξει πρόσωπα και καταστάσεις.
Stevie Greek
Παραγωγές & Σια Ο.Ε
Αποσυνδεδεμένος
«
Απάντηση #4 στις:
Απρίλιος 19, 2011, 02:13:30 πμ »
Παράθεση από: DJ ALX στις Απρίλιος 18, 2011, 11:14:58 μμ
Οι πιο πολλοί βέβαια κάνουν το ανάποδο.
Δηλαδή πρώτα εκφράζουν την φάση τους και αποκτάνε κοινό, και μετά το "γυρίζουν"...
Όντως ισχύει αυτό..
Πιστεύω πως γίνεται επειδή είναι λίγο δύσκολο να δεχτεί μια δισκογραφική ένα νέο καλλιτέχνη,ειδικά τα τελευταία χρόνια με αυτή τη πειρατεία.
Κάποτε δεχόντουσαν να επενδύσουν στη παραγωγή του δίσκου..
Μετά αποφάσισαν να ζητάν από τους καλλιτέχνες να κάνουν τη παραγωγή με δικά τους έξοδα και να τους φέρνουν το δίσκο έτοιμο..
Τώρα ζητάν ο καλλιτέχνης να έχει ήδη ένα κοινό,ώστε να είναι σίγουροι πως τουλάχιστον ένας x αριθμός ανθρώπων θα το αγοράσει το cd,μιας και δύσκολο να δώσουν λεφτά για τη προώθηση του ίδιου τους του προιόντος.
Από θέμα management προσωπικά πιστεύω ότι οι ελληνικές δισκογραφικές είναι πολύ πίσω..
Δεν έχω σπουδάσει management,αλλά ξέρω πως μια επιχείρηση που πουλάει ένα α' προιον πρέπει να κάνει τουλάχιστον μια υποτυπώδες προώθηση και να διαφημίσει το προιον της,(
μιας και αυτό αποτελούν τα cd για αυτές
),αλλά περιμένουν
και για αυτό
ο καλλιτέχνης να είναι μια διαφήμιση από μόνος του,ρίχνοντας και αυτό πάνω του..
Αλλά πιστεύω πως το να ξεκινήσει κάποιος mainstream έχει καλύτερες προοπτικές.
Καταρχάς λόγο του ότι το mainstream ακούγετε πιο εύκολα σε μεγαλύτερο κοινό,ο αριθμός των πιθανοτήτων (
άμα βέβαια ο καλλιτέχνης σε αυτό που κάνει έχει ένα α' επίπεδο
) για να επιτύχει και να αποκτήσει και κοινό και κάποια χρήματα είναι μεγαλύτερος..
Και αφού έχει βγάλει 5-10 δραχμές στη συνέχεια φτιάχνει κάτι πιο "underground" αλλά μπορώντας να το στηρίξει επαρκώς.
Όμως πιστεύω πως και το συναίσθημα που θα δημιουργηθεί στο κοινό θα είναι καλύτερο έτσι..
Θα πουν "
α,αυτός έχει κάτι να πει,δεν κάνει μόνο μουσική για πάρτι
" ενώ στην αντίθετη περίπτωση που είναι και η πιο συνηθισμένη λένε "
α ξεπουλήθηκε!!! είναι κακός! μας απατούσε τόσο καιρό!!
"
«
Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 19, 2011, 02:16:31 πμ από Stevie Greek
»
Καταγράφηκε
e-mail:
myspace:
blogspot:
loupes_ki_etsi
Έχω αρχίσει και ψάχνομαι
Αποσυνδεδεμένος
«
Απάντηση #5 στις:
Απρίλιος 27, 2011, 04:06:34 μμ »
ama 8es na vgaleis lefta kanontas pop malakitses kane rnb party, thn etaireia ti th 8es? les kai 8a sou kleinei magazia na paikseis h etaireia? vres kapoion gnwsto rapper/dj pou na kanei tetoia, kane parea mazi tou na gnwriseis kosmo, kai meta kane rnb party olh thn wra. ama exeis kai kana erwtiko youtube hit akoma kalytera, mh sou pw oti mallon afto einai kai aparaithto. h etaireia meta 8a er8ei ama einai, alla de nomizw na thn exeis anagkh gi'afto pou 8es na kaneis. ektos an to na sou paroun mia synentefkh se prwinadiko kapoia stigmh to 8ewreis sovarh prow8hsh
Καταγράφηκε
100% REAL HIP-HOP AND BOOM BAP
Stevie Greek
Παραγωγές & Σια Ο.Ε
Αποσυνδεδεμένος
«
Απάντηση #6 στις:
Απρίλιος 27, 2011, 06:28:48 μμ »
Παράθεση από: loupes_ki_etsi στις Απρίλιος 27, 2011, 04:06:34 μμ
ama 8es na vgaleis lefta kanontas pop malakitses kane rnb party, thn etaireia ti th 8es? les kai 8a sou kleinei magazia na paikseis h etaireia? vres kapoion gnwsto rapper/dj pou na kanei tetoia, kane parea mazi tou na gnwriseis kosmo, kai meta kane rnb party olh thn wra. ama exeis kai kana erwtiko youtube hit akoma kalytera, mh sou pw oti mallon afto einai kai aparaithto. h etaireia meta 8a er8ei ama einai, alla de nomizw na thn exeis anagkh gi'afto pou 8es na kaneis. ektos an to na sou paroun mia synentefkh se prwinadiko kapoia stigmh to 8ewreis sovarh prow8hsh
Ένα label χρειάζεται για να προσφέρει κάποια στήριξη και προώθηση.
Σημασία δεν έχει μόνο να κάνεις ένα καλό κομμάτι,αλλά να φτάσει και στα αυτιά αυτών που πιθανώς ενδιαφέρονται να το ακούσουν. Αναφέρομαι σε υπηρεσίες που δηλώνουν ότι είναι ανοιχτές και μπορούν να κάνουν κάποια πράγματα,γιατί τυχαίνει να μην έχω καθόλου προσωπικές γνωριμίες σε αυτό το χώρο,και δεν κατέχω τόσο καλά τη ρητορική τέχνη του μπλα μπλα για να έχω την αυτοπεποίθηση ότι θα πιάσω μια καλή γνωριμία και θα την πείσω να συνεργαστεί μαζί μου.
Αν και έχω σκοπό να κάνω κάποια ερωτικά (μιας και ο έρωτας μες τη ζωή είναι) πιστεύω δεν υπάρχουν πολλές ελπίδες για κάτι τέτοιο... Δε ξέρω πως να το πω,άλλα ενώ συνειδητά θέλω να γράψω κάποια πιο 'εμπορικά' mainstream κομμάτια,και έχω φτιάξει κάτι "κλαμπάτα" beats,όταν έρχεται η ώρα για να γράψω το στίχο τους,αφωσιώνομαι τόσο πολύ στο να προσέξω κάθε στίχος να είναι radio friendly και εθιστικός που από τη πολύ σκέψη και άγχος το μυαλό υπερφορτώνεται και τα παρατάω για να ηρεμήσω. Μου 'ρχετε δηλαδή μια ρίμα στο μυαλό,την επαναλαμβάνω πολλές φορές,και μετά λέω "
όχι δεν κάνει,πρέπει να βρω κάτι που θα ιντριγκάρει και θα τραβήξει τη προσοχή ακόμα περισσότερο χωρίς να προσβάλει
". Και κάθομαι να σκέφτομαι πράματα όπως το τι είναι πιασάρικο και τι δεν είναι,τι μπορεί να θεωρηθεί προσβλητικό και τι όχι,και καταλήγω να κάθομαι με ένα στυλό στο χέρι αναλύοντας τη μουσική βιομηχανία και τα γούστα του κόσμου ώρες ολόκληρες,χωρίς να έχω γράψει ένα κουπλέ! Δε μου βγαίνει! Μου βγαίνει η βρωμιά!
Επειδή όμως πρέπει και εγώ όπως και κάθε άνθρωπος να κάνω κάτι για να βιοποριστώ, και μιας και στην Ελλάδα δεν υπάρχουν δουλειές και τα πράγματα θα γίνουν ακόμη χειρότερα,πρέπει με κάποιο τρόπο να βρω κάτι να κάνω άμεσα και να χωθώ κάπου για να μπορώ να βγάζω ένα χατζηλίκι.. Δε πάει άλλο η κατάσταση. Είμαι άνεργος,γραμμένος 1μιση χρόνο στον ΟΑΕΔ και 1μιση χρόνο δεν μου έχουν βρει ούτε 1 δουλειά. Πολλοί φίλοι μου τη κάνουν για εξωτερικό ως μετανάστες, και δε ξέρω και εγώ που θα καταλήξω και τι θα κάνω. Επειδή μου αρέσει το Χιπ Χοπ και το αγαπάω,θέλω να δοκιμάσω τη τύχη μου,να προσπαθήσω να χωθώ για να μπορώ να βγάζω κάνα φράγκο. Όχι απαραίτητα να είναι pop αυτό που θα κάνω και να βγάλω λεφτά για mercedes και μεζονέτες... Αλλά να μπορώ να είμαι σίγουρος πως θα μπορώ να πληρώσω τους λογαριασμούς μου,και να εξασφαλίσω ένα πιάτο φαί και ένα πακέτο τσιγάρα.
«
Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 27, 2011, 06:31:59 μμ από Stevie Greek
»
Καταγράφηκε
e-mail:
myspace:
blogspot:
loupes_ki_etsi
Έχω αρχίσει και ψάχνομαι
Αποσυνδεδεμένος
«
Απάντηση #7 στις:
Μάιος 03, 2011, 12:27:38 πμ »
πως σου ηρθε η ιδεα να κανεις χιπχοπ για βιοπορισμο; ξερεις πολλους που να καταφερανε ζουνε αποκλειστικα απο το χιπχοπ στην ελλαδα; μεινστριμ ή οχι;
αμα εχεις αρκετα παραδειγματα, που να το εχουνε καταφερει και να ειναι και στο στυλ που θες εσυ να κινηθεις, ακολουθησε τα βηματα τους. γνωρισε τους κιολας στην τελικη και ρωτα πραγματα.
τωρα αμα μου λες οτι ουτε εμπορικα μπορεις να γραψεις ουτε δημοσιες σχεσεις ψηνεσαι να κανεις, πως περιμενεις να αναδειχθεις ξερω γω;
Καταγράφηκε
Stevie Greek
Παραγωγές & Σια Ο.Ε
Αποσυνδεδεμένος
«
Απάντηση #8 στις:
Μάιος 03, 2011, 12:45:49 πμ »
Παράθεση από: loupes_ki_etsi στις Μάιος 03, 2011, 12:27:38 πμ
πως σου ηρθε η ιδεα να κανεις χιπχοπ για βιοπορισμο; ξερεις πολλους που να καταφερανε ζουνε αποκλειστικα απο το χιπχοπ στην ελλαδα; μεινστριμ ή οχι;
αμα εχεις αρκετα παραδειγματα, που να το εχουνε καταφερει και να ειναι και στο στυλ που θες εσυ να κινηθεις, ακολουθησε τα βηματα τους. γνωρισε τους κιολας στην τελικη και ρωτα πραγματα.
τωρα αμα μου λες οτι ουτε εμπορικα μπορεις να γραψεις ουτε δημοσιες σχεσεις ψηνεσαι να κανεις, πως περιμενεις να αναδειχθεις ξερω γω;
Η σκέψη μου ήρθε από το ότι είναι το μόνο το οποίο έχω στο μυαλό μου που μπορώ να κάνω. mainstream ξε-mainstream όταν δεν έχεις ψωμί να φας δε τα κοιτάς αυτά... Κοιτάς πως να εκμεταλλευτείς οτιδήποτε έχεις (και δεν έχεις) στα χέρια σου για να επιβιώσεις.
Περνάω χάλια,είμαι σε πολύ κακή οικονομική κατάσταση και ίσως από το άγχος να μου την έχει βαρέσει στο κεφάλι και να μη ξέρω τι λέω...
Και σόρρυ άμα συμβαίνει κάτι τέτοιο και σας τα πρήζω ή σας κουφαίνω άθελά μου.
Έχω απελπιστεί.
Είχα βγει από νωρίς έξω και άρχισα να περπατάω στους δρόμους... Πέρασα από τις πιο κεντρικές και εμπορικές οδούς της περιοχής μου (Παγκράτι) παίρνωντας ένα - ένα τα μαγαζιά μήπως ζητάν κάποιον για δουλειά... Τίποτα. Εκτός του ότι το 30 με 40% έχουν κλείσει,όσα είναι ανοιχτά ήταν άδεια,με μόνο 1 άτομο μέσα και αυτό να κάθεται να βαράει μύγες.. Δεν υπάρχουν δουλειές. Έχω απελπιστεί. Σκέφτομαι από το να αρχίσω να κάνω παρανομίες μέχρι να φύγω μετανάστης στο εξωτερικό. Δε ξέρω που θα καταλήξω. Χρωστάω νοίκια και τρώω κάθε μέρα αυγά επειδή κοστίζουν 10 cents το ένα,και χορταίνεις με 3,δηλαδή με 30 cents.. Έχω βγάλει σπυριά στη μούρη σα να είμαι έφηβος εξ' αιτίας των αυγών.. τσιγάρα δεν έχω τη μισή βδομάδα και μένω χαρμάνης.
Αγγλικά ενώ ξέρω πολύ καλά δεν έχω δίπλωμα,και το ίδιο και για τεχνικές γνώσεις υπολογιστών.
Το μόνο που έχω είναι ένα reason,ένα μικρόφωνο,μια κάρτα ήχου και ένα synthesizer.
Με αυτά σκέφτομαι τι μπορώ και τι δε μπορώ να κάνω,ώστε να μπορέσω να βγάλω οτιδήποτε.
Κινδυνεύω να βρεθώ στο δρόμο.
Στη παρούσα φάση αν ερχόταν κάποιος mainstreamας και μου λεγε "έλα να σε αναλάβω,θα λες ότι θα πω,θα κάνεις ότι θα πω,και θα βγάλεις χρήματα" όχι απλά θα 'λεγα ναι,αλλά θα μου ήταν θεόσταλτο δώρο και θα του άναβα λαμπάδα.
«
Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 03, 2011, 12:48:10 πμ από Stevie Greek
»
Καταγράφηκε
e-mail:
myspace:
blogspot:
loupes_ki_etsi
Έχω αρχίσει και ψάχνομαι
Αποσυνδεδεμένος
«
Απάντηση #9 στις:
Μάιος 06, 2011, 01:16:36 μμ »
fyge metanasths. h genika pane opou exeis akres.
se katalavainw ti les kai ontws einai gamhmenh h fash. apla ama xreiazomouna lefta kai grhgora siga mh skeftomouna to hiphop. oloi afto 8a sou poune.
Καταγράφηκε
forow
Beatmaker
Παραγωγές & Σια Ο.Ε
Αποσυνδεδεμένος
«
Απάντηση #10 στις:
Μάιος 06, 2011, 11:31:32 μμ »
File mou, afou eisai se toso krisimh katastash, kai les oti den exeis na fas, basika koita na luseis auto prwtistws, kai me to hip hop prospathise oti thes sth poreia. Psakse kane otidhpote gia na zhseis, phgaine poula fulladia kserw gw, tetoies douleies mporei na briskeis akoma.
Καταγράφηκε
Listen to Gray Matter music here:
www.myspace.com/graymattergr
www.musicwave.gr/graymatter
Stevie Greek
Παραγωγές & Σια Ο.Ε
Αποσυνδεδεμένος
«
Απάντηση #11 στις:
Μάιος 10, 2011, 03:04:00 πμ »
Παιδιά μη νομίζετε πως δε ψάχνω "συμβατικούς" τρόπους για να μπορέσω να εξοικονομήσω κάποια βασικά πράματα ή ότι είμαι ονειροπαρμένος και πιστεύω ότι θα γίνω superstar.
Ψάχνω,αλλά δε βρίσκω τίποτα και σκέφτομαι πολλά πράματα..
Έχω βρει ένα site,το rockbattle, το οποίο το έχει φτιάξει ο γνωστός παραγωγός rockwilder που κάνει beats σε methodman,50cent κτλπ..
Εκεί μπορεί ο καθένας να κάνει λογαριασμό και να πουλάει μη-αποκλειστικές άδειες για τα beats του με τιμές από 10 δολλάρια..
Μπορεί να φαίνεται χαμηλό το ποσό αλλά είναι τόσοι οι mcs που παίρνουν κομμάτια μόνο και μόνο για demos και promotional mixtapes,που κάποιοι beatmakers έχουν φτάσει να βγάζουν εώς 2500 δολλάρια το μήνα,πουλώντας τα ίδια beat σε διαφορετικούς ανθρώπους...
Btw,έχω φτιάξει ένα crunk - south τύπου beat,που νομίζω είναι καλό...
Αν θέλετε ακούστε το στο
http://soundcloud.com/steviegreek
και πείτε μου την άποψη σας.
Είναι το κομμάτι με τίτλο "I'm a crunksta".
Καταγράφηκε
e-mail:
myspace:
blogspot:
Σελίδες: [
1
]
Πάνω
Εκτύπωση