Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Μάιος 22, 2012, 12:18:37 μμ
   Αρχική   Chat [On Line] Users: (1) Wiki [Not Available] Tools Αναζήτηση Ημερολόγιο Σύνδεση Εγγραφή  
Σελίδες: [1]   Κάτω
  Εκτύπωση  
Αποστολέας Θέμα: sampler  (Αναγνώστηκε 160 φορές)
MeRiJohnny
Ερασιτέχνης
*
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Προφίλ
« στις: Ιανουάριος 06, 2012, 07:04:41 μμ »

Θα ήθελα πολύ να αγοράσω ένα sampler αλλά δεν ξέρω ούτε που να βρω ούτε πόσο θα κοστίζει.
κομμάτια τα οποία μου αρέσουν πολύ με καθαρό ήχο από sampler είναι τα "One Night" - The Game, "Survival Of The Fittest" - Mobb Deep κ.α. σε στυλ Mobb Deep (γιατί σε όλα τους ακούς σχεδόν το ίδιο beat) κ.α. πολλά γενικώς.
που θα μπορούσα να βρω ένα και με τι τιμές στο περίπου??
Καταγράφηκε
DJ ALX
Administrator
Roger Linn is my homeboy

Feel Free to Hate on Me

Προφίλ WWW
« Απάντηση #1 στις: Ιανουάριος 07, 2012, 02:03:58 πμ »

Για καθαρό 16bit θα πας σε MPC3000, MPC2000 ή MPC2000XL. για λίγο πιο βρώμικο θα πας σε ASR10 ή ακόμα πιο βρώμικο EPS16+

Για καθαρό 12bit θα πας σε MPC60 ή S950 και για πιο βρώμικο θα πας σε SP1200 ή EPS.

Τσέκαρε τα εξής:

http://djalx.net/forum/index.php/topic,1092.0.html

http://djalx.net/forum/index.php/topic,714.0.html

http://djalx.net/forum/index.php/board,28.0.html

Καταγράφηκε

Το άνωθεν κείμενο είναι καθαρά προσωπική άποψη του υποφαινομένου και μόνο ως προσωπική άποψη πρέπει να ληφθεί.
Δεν έχει ουδενή σκοπό να θίξει πρόσωπα και καταστάσεις.
MeRiJohnny
Ερασιτέχνης
*

Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιανουάριος 07, 2012, 03:05:40 μμ »

αυτό το AKAI MPC2000XL μου έχει κάνει εντύπωση. γενικώς σε στυλ που χρησιμοποιεί ο Mr. Green,  π.χ. http://www.youtube.com/watch?v=6oiIUU4pli0 . τώρα δεν ξέρω αν είναι το ίδιο αλλά σε τέτοιο στυλ μου αρέσει, όχι σε στυλ αρμόνιο (όπως στην πρώτη απάντηση που μου έδωσες) αλλά σαν την δεύτερη στυλ. και αυτό το AKAI MPC2000XL πόσο μπορεί να κοστίζει. είδα και στην τρίτη απάντηση που μου έδωσες το θέμα "Review για το AKAI MPC2000XL" που έλεγε μία απάντηση (4η) για 89 ευρώ μόνο αλλά η πρώτη έλεγε για 720 ευρώ. οι άλλες 2 λένε για λίρες και δολάρια. (είναι λίγο μπέρδεμα η απάντηση μου, το ξέρω. 3 φορές την διάβασα εγώ. Tongue )
Καταγράφηκε
MeRiJohnny
Ερασιτέχνης
*

Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιανουάριος 07, 2012, 05:27:09 μμ »

επίσης μου αρέσουν όλα τα κομμάτια από ΑΛΦΑ ΓΑΜΑ με αυτόν τον τέλειο ήχο sample του Ταραξία να ακούγεται από πίσω. άρα και γιατί όχι ένα σαν αυτό που χρησιμοποιούσε ο Ταραξίας. Smiley
Καταγράφηκε
Morris
Administrator
Χάθηκα στα Ανάκτορα

I didn't let the bastards get me down

Προφίλ WWW
« Απάντηση #4 στις: Ιανουάριος 08, 2012, 11:27:51 πμ »

Αυτό που βλέπω στο video του Mr Green δεν είναι MPC, είναι το Maschine της Native Instruments και δεν είναι αυτόνομο, χρειάζεται PC για να λειτουργήσει. Ο Havoc (Mobb Deep) νομίζω ότι χρησιμοποιεί MPC3000 στο Survival of the fittest, το οποίο MPC3000 δεν προτείνεται για κάποιο αρχάριο.

Τώρα για την περίπτωση σου ίσως να είναι καλύτερα να πας κατευθείαν σε Maschine παρά σε MPC και να κοιτάξεις να πειράξεις τον ήχο σου μέσω software. Αυτός θα ήταν ο πιο εύκολος και γρήγορος δρόμος στις μουσικές περιπλανήσεις σου, διαφορετικά πάρε ένα MPC2000XL και ετοιμάσου να αρρωστήσεις όπως αρρωστήσαμε και όλοι οι άλλοι.

Έχε υπ'όψην ότι τα MPC δεν έρχονται με κανέναν ήχο. Πρέπει να φτιάξεις μόνος σου libraries, να κόψεις χειροκίνητα τις λούπες και τα breaks και μέσα σε όλα αυτά να έχεις και το νου σου γιατί δεν φημίζεται για τον γρήγορο επεξεργαστή του και τον άπειρο διαθέσιμο χώρο στη δισκέτα ή τη RAM.

Επίσης για να έχεις αυθεντικό ήχο χρειάζεσαι και ένα μίκτη, ένα πικ απ, μια καλή βελόνα, δίσκους, μια καλή κάρτα ήχου (για να ηχογραφείς μετά στο PC) και μάλλον θα μπεις στο τριπάκι που μπήκαμε όλοι και θα δεις τα λεφτά σου να μειώνονται και τον εξοπλισμό σου να αυξάνεται.

Στη θέση σου θα έπαιρνα το Maschine. Όχι γιατί είναι καλύτερο, αλλά γιατί συμβαδίζει περισσότερο με την εποχή που ζούμε. Τώρα αν πιστεύεις ότι έχεις τις αντοχές να ασχοληθείς με παλιοσχολίτικο εξοπλισμό πάρε MPC2000XL και εδώ είμαστε εμείς για ότι βοήθεια χρειαστείς.

Καταγράφηκε

MeRiJohnny
Ερασιτέχνης
*

Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιανουάριος 08, 2012, 11:05:32 μμ »

ναι, για τον Mr. Green το ρώτησα και μου είπαν τι ήταν. native instruments maschine μου το είπαν. τώρα για τον Havoc θα ξέρεις εσύ για να λες οπότε.
τεσπα. εγώ πάντως θέλω να πω ότι δεν ξέρω Χριστό για αυτά τα μηχανήματα. και αν όντως καταφέρω και πάρω θα μου πάρει λιγάκι καιρό για να μάθω ακριβώς τι και πως το κάνουν για να το χρησιμοποιήσω. και αυτά που μου λες δηλαδή τα περισσότερα μου φαίνονται... Tongue τώρα τα άλλα μηχανήματα που είπες τα έχω εκτός από μίκτη. έχω και βινύλια τώρα για κάρτα ήχου στο pc... έχω και ένα pc μην πω. αλλά τελικά εσύ μου λες αυτό που έχει ο Mr. Green καλύτερα έτσι? 
Καταγράφηκε
Σελίδες: [1]   Πάνω
  Εκτύπωση  

Μεταπήδηση σε: