Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Μάιος 22, 2012, 12:56:35 μμ
   Αρχική   Chat [On Line] Users: (1) Wiki [Not Available] Tools Αναζήτηση Ημερολόγιο Σύνδεση Εγγραφή  
Σελίδες: [1]   Κάτω
  Εκτύπωση  
Αποστολέας Θέμα: Χρήση ενός "κακού" mp3...  (Αναγνώστηκε 938 φορές)
sampladoros
Παραγωγές & Σια Ο.Ε
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Συγνώμη απέθαντοι σκοποί για τούτα 'δω τα φάλτσα!

Προφίλ
« στις: Σεπτέμβριος 19, 2008, 02:52:42 μμ »

Υπάρχει ένα συγκεκριμένο τραγούδι με "βρώμικο" ήχο που θέλω να χρησιμοποιήσω κάπου...

Το πρόβλημα είναι ότι το έχω σε mp3 κατά mpeg ii.5 και bitrate 48kbps...

To αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό! Η παραμόρφωση από την υπερσυμπίεση μου έδωσε αυτό που ήθελα, αν συγκρίνω με το τραγούδι, όπως το έχω ακούσει κανονικά!

Η ερώτηση: Ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος για να το χρησιμοποιήσω αυτό το mp3;
[δεδομένου ότι θα καταλήξει σε studio και τελικά με μεγάλες πιθανότητες σε δίσκο στα ράφια των καταστημάτων]

Σκέφτηκα ότι η ιδανική λύση είναι να ηχογραφήσω στο pc την ώρα που παίζει το mp3 και να δουλέψω το wav που θα προκύψει...

Τι λέτε;

alx, κάτι είχα διαβάσει παρόμοιο σε κάποιο θέμα, αλλά δεν το θυμάμαι... κάτι είχες πει ότι είναι καλύτερη η ηχογράφηση από το exporting via...
Καταγράφηκε

Ok, ας πούμε ότι η πειρατεία σκοτώνει!
Που θα βρω να αγοράσω όμως cds τα οποία δεν κυκλοφορούν πια;
metro.am
Global Moderator
Roger Linn is my homeboy

-ApsyxesMorfes-

Προφίλ WWW
« Απάντηση #1 στις: Σεπτέμβριος 19, 2008, 02:55:00 μμ »

Σκέφτηκα ότι η ιδανική λύση είναι να ηχογραφήσω στο pc την ώρα που παίζει το mp3 και να δουλέψω το wav που θα προκύψει...

Τι λέτε;

kanto kalh idea akougete!
Καταγράφηκε

I make music for my people.... ...cause that's my people..
Prophet Of Noise
Χάθηκα στα Ανάκτορα

I got 99 problems but the beats ain't one.

Προφίλ WWW
« Απάντηση #2 στις: Σεπτέμβριος 19, 2008, 03:30:36 μμ »

κάθε φορά που παίζει ένα mp3 γίνεται on-the-fly conversion ενός αριθμού samples π.χ. 1024 σε ασυμπίεστη μορφή (ας πούμε wav) που είναι η μορφή που καταλαβαίνει η κάρτα ήχου σου.

Όταν ανοίγεις ένα mp3 με το wavelab ή το goldwave η το cooledit κλπ, το πρόγραμμα μετατρέπει όλο το mp3 σε ένα wav για να το επεξεργαστείς.

Συμπερασματικά, είτε ηχογραφήσεις τι δέχεται η κάρτα ήχου σου είτε σώσεις το wav που θα ανοίξει το πρόγραμμα σου, πιστεύω πως θα έχεις κατά 99% τα ίδια αποτελέσματα.
Καταγράφηκε

Addicted to hardware sequencers, synths, workstations and valves. Damn.
http://www.prophetofnoise.com
Prophet Of Noise
Χάθηκα στα Ανάκτορα

Προφίλ WWW
« Απάντηση #3 στις: Σεπτέμβριος 19, 2008, 03:41:24 μμ »

Επίσης, αυτό που θυμάσαι να είχε πει ο Alx μάλλον είναι για το mixdown ενός project που έχει τόσα πολλά όργανα και εφφέ που σχεδόν κολλάει ο υπολογιστής σου όταν παίζει. Σε αυτή τη περίπτωση, ποιός θα σου εγγυηθεί ότι κάνωντας το export off-line, δηλαδή περίπου στην 5πλάσια ταχύτητα από το play, θα παίξει σωστά όπως πρέπει; Τότε, είναι καλύτερα να το κάνεις export realtime, που ισοδυναμεί με ηχογράφηση ενώ παίζει.
Καταγράφηκε

sampladoros
Παραγωγές & Σια Ο.Ε

Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Σεπτέμβριος 19, 2008, 07:00:36 μμ »

To θέμα είναι ότι ο "εμπλουτισμός" με το ελάχιστο* φύσημα/γείωση κατά την εγγραφή του master output στον υπολογιστή, δεν θα διαφοροποιήσει ελάχιστα τα γειτονικά δείγματα;
[όπως όταν μεταφέρεις κάτι από τα 22,5 στα 44,1khz]

Αυτό δεν θα δώσει ένα καλύτερο υλικό για επεξεργασία, ώστε να δουλεύεται καλύτερα, να μην "σπάει" όταν μπαίνουν πάνω του εφφέ, κλπ;

*από άλλες δοκιμές που έχω κάνει, πρέπει να δώσω 3-4πλάσια ένταση στο ηχογραφημένο "φύσημα" για να αρχίσει να γίνεται αντιληπτό στο αυτί μου με ακουστικά και με ένα ελάχιστο hiss reduction εξαφανίζεται πάλι...
Καταγράφηκε

Prophet Of Noise
Χάθηκα στα Ανάκτορα

Προφίλ WWW
« Απάντηση #5 στις: Σεπτέμβριος 19, 2008, 07:08:34 μμ »

Έχεις δίκιο όσον αφορά τον "εμπλουτισμό" και το "φύσημα" αλλά πιστεύω πως αυτό δεν θα δώσει καλύτερο αποτέλεσμα αλλά χειρότερο. Δεν είναι κυκλώματα αναλογικής Νeve για να σε ενδιαφέρει να τα περάσεις από εκεί, είναι μια πλακέτα που έχει κόστος κατασκευής 0.10 cent του ευρώ συμπεριλαμβανομένου εργατικών και έχει σκοπό απλά να ακούγεται ήχος. Δεν είναι sampler της e-mu του 1986 που έχει τα τότε καλύτερα αλλά πλέον πρωτόγονα AD/DA converters που μετά από 10 χρόνια καταλάβαμε ότι τα προτιμούμε λόγω βρωμιάς.

Βέβαια αυτό είναι προσωπική άποψη, και πραγματικά μπορεί να κάνω λάθος και η συγκεκριμένη σου κάρτα ήχου να σου δώσει τέτοιο αποτέλεσμα, αλλά σε ένα ήδη κομπρεσσαρισμένο στα 48Khz κιόλας αρχείο με συμπίεση mp3, δεν πιστεύω πως μπορεί να το κάνει χειρότερο, δηλαδή καλύτερο Tongue
Καταγράφηκε

sampladoros
Παραγωγές & Σια Ο.Ε

Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Σεπτέμβριος 19, 2008, 07:16:17 μμ »

Το καλύτερο ή χειρότερο αποτέλεσμα δεν μπορώ να πω ότι μπορώ να το κρίνω αν δεν δω "προχωρημένη" δουλειά...

Προσωπικά κόβω λούπες και κάνω ένα πρόχειρο προγραμματισμό στο κομμάτι με χονδροειδώς φιλτραρισμένους και πειραγμένους ήχους. Από εκεί και πέρα παραδίδω σε άλλο μέλος την σκυτάλη για να δει πώς προχωράει το θέμα, μέχρι να φτάσουμε στο τελικό πολυκάναλο προϊόν και να προχωρήσει σε πλήρη παραγωγή...
[υπενθυμίζω ότι δεν είναι hiphop το σχήμα που ανήκω]

Πολλές φορές, αυτός ο "επόμενος", τυχαίνει να μου τα δίνει πίσω είτε γιατί πρέπει να κόψω κάτι πρόσθετο, είτε γιατί "σπάει" ο ήχος στο εφφέδιασμα, οπότε πρέπει να κάνω κάτι με την χαμηλή δειγματοληψία της αρχικής πηγής, οπότε αναγκάζομαι να γυρίσω τον κόσμο ανάποδα για να βρω καλύτερη ποιότητα και να το ξαναδουλέψω.

Μέχρι τώρα πάντα τα κατάφερνα, απλά τώρα έχω κολλήσει με αυτό...
Καταγράφηκε

Prophet Of Noise
Χάθηκα στα Ανάκτορα

Προφίλ WWW
« Απάντηση #7 στις: Σεπτέμβριος 19, 2008, 08:14:19 μμ »

Γι αυτό το λόγο το βινύλιο δεν θα πεθάνει ποτέ Tongue
Καταγράφηκε

DJ ALX
Administrator
Roger Linn is my homeboy

Feel Free to Hate on Me

Προφίλ WWW
« Απάντηση #8 στις: Σεπτέμβριος 21, 2008, 02:24:28 μμ »

alx, κάτι είχα διαβάσει παρόμοιο σε κάποιο θέμα, αλλά δεν το θυμάμαι... κάτι είχες πει ότι είναι καλύτερη η ηχογράφηση από το exporting via...

Για να στρογγυλέψεις λίγο το σήμα και να φλυγει λίγο από το digital domain, εαν και εφ' όσον το track πάει για δισκογραφία και θα έχεις πρόσβαση και σε studio enviroment, πέρνα το mp3 από tube.

Κάντο είτε σε ολόκληρο το mp3 (και μετά κάντο chop κτλπ), είτε το κανάλι που προκύψει από τα chops, το λουπάρισμα κτλπ.

Καταγράφηκε

Το άνωθεν κείμενο είναι καθαρά προσωπική άποψη του υποφαινομένου και μόνο ως προσωπική άποψη πρέπει να ληφθεί.
Δεν έχει ουδενή σκοπό να θίξει πρόσωπα και καταστάσεις.
loupes_ki_etsi
Έχω αρχίσει και ψάχνομαι
**

Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουάριος 14, 2011, 01:28:51 πμ »

πέρασμα από τι; απο ενισχυτή μπασου μέχρι κομπρέσορα στο bypass, αρκεί να είναι με λάμπα; με ενδιαφέρει αυτό αλλά δεν ξέρω τι μηχάνημα πρέπει να βρω (ξερω η καλύτερη τεχνική είναι trial and error/πειραματισμός, αλά δεν έχω πολλούς φίλους μπασίστες με tube ενισχυτές ή φίλους beatmakers που να χρησιμοποιούςν hardware Κομπρέσορες, οπότε ολα πρεπει να τα αγοραζω.. Smiley)
Καταγράφηκε

100% REAL HIP-HOP AND BOOM BAP
Σελίδες: [1]   Πάνω
  Εκτύπωση  

Μεταπήδηση σε: