Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Μάιος 22, 2012, 01:08:14 μμ
   Αρχική   Chat [On Line] Users: (1) Wiki [Not Available] Tools Αναζήτηση Ημερολόγιο Σύνδεση Εγγραφή  
Σελίδες: [1]   Κάτω
  Εκτύπωση  
Αποστολέας Θέμα: ο Eversor των phase 3 μιλαει στο djalx.net!!  (Αναγνώστηκε 1498 φορές)
metro.am
Global Moderator
Roger Linn is my homeboy
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

-ApsyxesMorfes-

Προφίλ WWW
« στις: Οκτώβριος 16, 2008, 10:14:59 πμ »

1. Πόσο καιρό ασχολείσαι με το beat making? Με τι μέσα ξεκίνησες και με τι συνεχίζεις??

-Είναι μια δεκαετία και... Βασικά το πρώτο μου beat,το έφτιαξα το 1996 σε ένα Yamaha αρμονιάκι, αλλά τότε δε το πείρα σοβαρά haha! Το '98 ήταν τότε που πήρα το πρώτο μου sampleraki, ένα SU-10 και τότε πάτησα record στις πρώτες  2 bars του Paris sous les bombes των NTM,το πρώτο μου sampling αν και αντιδεολογικο haha! Από τότε μέχρι σήμερα ,μεσολάβησαν διαστήματα  με ενα MPC2000XL και με Reason,όταν έχασα το υλικό μου στα 5 μου zips,ευτυχώς όχι για περισσότερο από 3 μήνες. Είμαι addicted MPC user και ήθελα να επιστρέψω στην πλατφόρμα του. Εκείνο τον καιρό είχε μόλις βγει το 4000 και πούλησα το XL μου γιαυτό που είναι το βασικό μου sampler μέχρι και σήμερα.Παράλληλα χρησιμοποιώ τα MPCs 3000 & 2000XL ZP, το ASR-X τις Ensoniq, το Roland VP))) και το SU-10 τις YAMAHA που και που. Το καθένα για διαφορετική δουλειά.Όλα εξυπηρετούν ένα σκοπό πέρα των συλλεκτικών λόγων.

2. Ξέρουμε ότι παίρνεις samples από βινύλια.. τι ειδή μουσικής χρησιμοποιείς? πόσο εύκολο είναι να κάνεις diggin στην Ελλάδα? Υπάρχουν δισκοπωλεία να κάνεις κάτι τέτοιο και τι υλικό μπορείς να βρεις?? Έχεις πάει σε δισκάδικα του εξωτερικού?

-Ναι εννοείται βινύλια..τώρα είδη μουσικής,ποτε δεν είχα περιορισμούς ασχέτως αν ανά καιρούς έτρωγα σκάλωμα με κάποια.Κάνω δισκογραφία και το υλικό μου,λίγο-πολύ φτάνει σε αρκετά αυτιά..γίαυτό το λόγο δεν σαμπλάρω κραυγαλέα πράγματα,τουλάχιστον προσπαθώ.Μου αρέσει το όλο "challenging" με τους νομους εναντια στο sampling κλπ. Σε βάζει όλο και πιο πολύ στην διαδικασία για diggin deeper που λέμε.. Στην Ελλάδα μην ξεχνάμε πως όλα είναι δύσκολα,εφ όσον αφορούν μια μειονότητα ανθρώπων..Από της πρώτη ύλη που θα είναι το βινύλιο,μέχρι το sampler και το service του.. Γύρισα πολλά δισκάδικα,πολλούς περίεργους πωλητές,αρκετές "τσιμπημένες" τιμές,αλλα έχω 2-3 στάνταρ spots πλέον..Ελπίζω να με καλύψουν για την επόμενη 5αιτια,δεν ξέρω..αρκετά κλείνουν λόγω των CDs,του internet κλπ..Όλο και κάτι θα βρίσκεται όμως..

3. σε έχουν βοηθήσει καθόλου site σα το youtube η γενικά το internet στο diggin σου? έχεις σαμπλάρει ποτέ για κάποια δουλειά σου mp3??

-Το YouTube όχι τόσο,αν εξαιρέσουμε τα vids παραγωγών που βλέπω για έμπνευση..Το internet ναι,άλλες φορες με την μορφή πληροφορίας k κάποιες με ηχητικό υλικό..Είναι μεγάλο ψέμα να πεις στο 2008 ότι δεν έχεις αγγίξει έστω mp3.Δεν ξέρω αν είναι σωστό η λάθος,η αν θέλει "metro" αλλα το hip-hop και κατ επέκταση το beatmaking,ποτέ δεν είχαν "νομοθεσία",πράγμα που αρκετές φορές έχω βρει πολύ κακό.Και στους κύκλους των παραγώγων είναι κάποια κομμάτια με την ένδειξη "don't touch" αλλά αρκετοί τα samplaroun. Έτσι γίνεται και με τα mp3s φαντάζομαι. Το θέμα είναι να τά'χεις καλά με τη ψυχή σου και να δίνεις εφόσον παίρνεις,είναι υγιές για την κουλτούρα μας.

4. Έχεις δηλώσει ότι έχεις το Roland VP9000 (αν δεν κάνω λάθος στο μοντέλο). Πέραν του Real time stretch feature, ο ήχος του συγκεκριμένου sampler σε ικανοποιεί σε σχέση με τα AKAI και ENSONIQ? Και γενικά, πως είναι να κάνεις integrate ένα τέτοιο sampler σε ένα AKAI-oriented setup?

-Ο ήχος της Roland ήταν πάντα εκτός συναγωνισμού k μιλάω αρνητικά..Όταν λες sampling σου έρχεται αυτόματα η Akai η η EMU.. Η Roland το είχε και το έχει στα synths.Και αυτές είναι οι παράμετροι που μου χρησιμεύουν με το εν λόγω μοντέλο.Ο ήχος του θέλει αρκετή δουλειά για να τον "κολλήσω" στο mix αλλα γιαυτό υπάρχουν τα άλλα MPs k ASRX.

5. ποια είναι η τυπική διαδικασία όταν ξεκινάς ένα νέο beat??

-Χαλαρώνω και βάζω να ακούσω δίσκους στην τύχη η που μόλις έχω αγοράσει από diggin..Παίρνω peaks όση ώρα ακούω..K απλά,όταν νιώσω αυτό το κλικ που θα κάνει στο αφτί μου ή στην ψυχολογία μου την συγκεκριμένη μέρα και ώρα ξεκινάω. Η ψυχολογία μου είναι το κίνητρο σίγουρα..Εκεί επενδύω,στην κατάλληλη στγμή.

6. Με τι εξοπλισμό ηχογραφείς και πως επεξεργάζεσαι το τελικό αποτέλεσμα?

-Με τα χρονια ανέπτυξα έναν πολύ ιδιόρρυθμο τρόπο με τα mixdowns.Άθελα μου,επένδυα σε samplers και όχι σε κονσόλες και outboard εξοπλισμό. Αυτό με έκανε να δημιουργώ οποιο fx θέλω η εφ με τα samplers μου,πράγμα αρκετά ανορθόδοξο k ίσως -για πολλούς- λάθος. Αυτό όμως,μου άρεσε στο σύνολο του,μου ακουγόταν ενιαίο και πέραν αυτού μου άρεσε η όλη διαδικασία,από το ένα "μηχνημα" στο άλλο,δουλεύοντας ο,τι μου πρόσφεραν,οποιαδήποτε παράμετρο. Έτσι,έχοντας απλά μια 12κανάλι κονσόλα για ήχο και κάποια βασικά προγράμματα στο PC μου, πέρναγα τα stereo outs από το MPC στην κάρτα ήχου μου κατευθείαν.Από κει δεν έκανα τίποτα extra, ούτε καν mastering αν τα κομμάτια δεν είχαν φωνές από πάνω.Όλη η διαδικασία μίξης λοιπόν,γίνεται μέσα στα samplers μου.Αρκετά περίεργο,ξέρω χάχα! ( Shocked) Απ την στιγμή που το τελικό αποτέλεσμα μου κάνει k ηχοληπτικά και σαν σύνολο,είμαι καλυμμένος,πόσο μάλλον αν αυτό κάνει και σε όλους όσους συνεργάζομαι η στον κόσμο που τα ακούει.Necessary roughness θα έλεγα χάχα!

7. ποια η άποψη σου για τα cd player που sqratcharoun cd? είσαι καλημενος με το Numark CDX??

-Βοηθάνε απίστευτα.Ότανα κάναμε sessions για scratching σε tracks μας,πάντα κάτι συνέβαινε..η το Ahhhhh δεν ακουγόταν στο βινύλιο από το λιώσιμο που είχε υποστεί,η η βελόνα πήδαγε στο τελευταίο bar ενός 8metrou solo και μας έσπαγε τα νεύρα,η εγώ δεν έδινα το τάδε 12intso για να μην καταστραφεί το acapella hahaha! Το CDX μας έβγαλε από αυτά τα άγχη.

8. πέρα από το boombap υπάρχει κάποιο άλλο είδος μουσικής που ασχολείσαι? έχεις σκεφτεί να κάνεις κάτι με ζωντανά όργανα??

-Το boom μπαρ είναι αυτό που έκανα από τα 14 μου..λογικό να είναι ένα μεγάλο μέρος της ψυχής μου εκεί και να μην μπορεί να σταματήσει.Από κει και πέρα δουλεύοντας περισσότερο sample-based, έχω αρκετά breakbeats υπό κατασκευή.. αλλα downtempo,αλλα up και αλλα τελείως progressive..Είναι το είδος που με απελευθερώνει 100%.Συνθέτω αρκετά επίσης,λόγω ιδιότητας και δουλειάς,αλλα είναι κάτι που δεν το μπλέκω με το hip-hop..δεν νιώθω κάποιο κίνητρο για να το κάνω. Σχετικά με τα live όργανα,ποτε δεν ένιωσα τη ανάγκη να χρησιμοποιήσω..Δεν μπορώ να ξέρω αν κάποια στιγμή θελήσω..αλλά θεωρώ και το sampler όργανο..όσο και αν αυτό εξοργίσει ορισμένους.. Εφ όσον ένας από τους πατέρες του,ο Roger Λιν,το θέλει όργανο,εγώ απλά υποκλίνομαι.

9. wishlist με νέα μηχανήματα???

-Πρόσφατα απέκτησα το MPC που ονειρευόμουν για χρονια..οποτε δύκολο για "Wishes" και επειδή είμαι καλυμμένος full και λόγω οικονομικών χάχα! Αλλα στο μέλλον έχω προγραμματίσει αγορές για ένα SP12 Turbo και κάποια αλλα καλούδια.Καλά να είμαστε!

10.βλέπουμε καθημερινά η τιμές στο φτηνό εξοπλισμό να πέφτουν ο καθένας μπορεί να βρει ένα πρόγραμμα και να φτιάχνει beats.. πως βλέπεις λοιπόν το μέλλον του beatmaking στην ελλάδα?

Έχεις δίκιο στο πως μιλάς..beats..k beatmakers.Χωρίς να θέλω να μιλήσω αρνητικά αλλα να διαχωρίσω κάποια πράγματα,άλλο ο beatmaker και άλλο ο παραγωγός. Ο δεύτερος είναι υποχρεωμένος να έχει είτε από εμπειρία είτε από σπουδές,γνώση μουσικής,ηχοληψίας,ακόμα και marketing. Το όλο φαινόμενο με το internet,τα σπασμένα προγράμματα και τα free samples,τα blogs κλπ. σίγουρα δώσαν μια μασημένη τροφή σε κάποιους. Μέσα σε αυτούς σίγουρα θα ξεχωρίσουν κάποιοι που θα το έκαναν,είτε έτσι είτε αλλιώς.Αυτό είναι το δεδομένο. Οι άλλοι απλά θα αλλάξουν hobby. Ας κρατάμε τα θετικά λοιπόν.

11.Ποίους Έλληνες και ποίους ξένους παραγωγούς ξεχωρίζεις?

-Παρα πολλούς πραγματικά και ειδικά στο παρελθόν.Πλέον υπάρχει μια γενική αλλαγή πορείας και ένας κορεσμός ίσως και είναι δύσκολο να με καλύψει κάποιος,οι πιο πολλοί γνωρίζουν ότι είμαι απαιτητικός ακροατής haha! Πάντως, το δεύτερο  album των Snowgoons ,σε αντίθεση με το πρώτο τους, μου έκανε πολύ και τεχνικά και ηχητικά σε θέματα drums και mixing.

12.πολλοί Έλληνες δεν πουλάνε τις παραγωγές τους γιατί δε θέλουν να "πουληθούν". εσύ πουλάς παραγωγές και ποια τα κριτήρια σου για να δώσεις beat και πως κοστολογείς ??

-Εγώ πουλάω hip-hop παραγωγές μου όπως πουλάω και συνθέσεις μου σε κανάλια και στον κινηματογράφο.Είναι η δουλειά μου και αυτό δεν αλλάζει.Έχω σπουδάσει πλήκτρα σε ωδείο,ηχοληψία και μουσική τεχνολογία.Έχω επενδύσει σε εξοπλισμό.Έχω αφιερώσει χρονια σε practice και τεχνικές, πρέπει κάτι να μου αποφέρουν,Σίγουρα όχι βίλες k ακριβά αμάξια,αλλα μια ανταμοιβή,ώστε να συνεχίσω να ζω cool και να το κάνω καλύτερα.Όσο για το πόσο κοστολογώ είναι καθαρά υποκειμενικό εφ όσον μιλάμε για μουσική και κατ επέκταση για τέχνη,αλλά θεωρώ τους παράγοντες βιογραφικό k απήχηση, βασικούς ώστε να κρίνω το ποσό.

13. Τι έχεις να πεις για το γενικό επίπεδο στην Ελλάδα σε θέμα τεχνικής των παραγωγών όσο και χαρακτήρα αυτόν..?

-Σίγουρα πίσω,όπως και σε όλα σχεδόν,σαν χώρα.Αρκετά όμως,πολλά υποσχόμενα άτομα που γνωρίζω και ακούω κατά καιρούς.Όσο πιο σοβαρά το πάρουμε τόσο πιο μπροστά θα πάμε.Και όσο το δυνατόν λιγότερες μικρότητες,κουτσομπολιά και λασπολογίες,ακόμα το καλύτερο. Είμαστε Έλληνες γαμώτο και αυτό πάντα θα κάνει μπαμ! Τουλάχιστον να ελαττώσουμε τα -εδώ και πολλά χρόνια- αρνητικά μας και θα πάμε μπροστά.

14.έχεις κάνει ένα κομμάτι που μιλάει για παραγωγές mpc, diggin και τέτοια. πως προέκυψε? θα βγάλεις και άλλα τραγούδια που απευθύνονται σε beatmakers?

-Προέκυψε όταν είχα γυρίσει ένα καλοκαίρι από diggin χάχα! Κοίταγα τα χέρια μου,χάλια από την σκόνη,κάτι zips πεταμένα και την σακούλα με τους δίσκους και αντί να κάνω τις στάνταρ κινήσεις, power ON στο sampler,ακουστικά κλπ. έπιασα στυλό και άρχισα να λέω για το όλο "τελετουργικό".Το καλο του να είσαι και MC ταυτόχρονα εε? Ψυχανάλυση στο full όμως.

15. Αγαπημένος παραγωγος? επηρεάζεσαι εύκολα από κάτι που θα ακούσεις η απλά το ακούς και στις δικες σου παραγωγές έχεις το δικό σου στυλ?

-Όπως προανέφερα,πολλοί αγαπημένοι και ακόμα πιο πολλές επιρροές από μουσικούς γενικά και αλλα είδη.Πλέον δεν επηρεάζομαι τόσο εύκολα,ίσως γιατί χρόνο με τον χρόνο αποκτάς περισσότερη αυτοπεποίθηση.Εννοείται πως διαφορα μένουν στο υποσυνείδητο μου όταν ακούω ένα album, αλλά προσπαθώ να είμαι ο εαυτός μου. Το γεγονός ότι κάποιος θα αναγνωρίσει μια παραγωγή μου χωρίς να το ξέρει,με ικανοποιεί αφάνταστα,ακόμα και αν δεν είναι το πλέον banger κομμάτι μου..Μου αρκεί να είναι η ψυχή μου μέσα σε αυτό.

Ευχαριστούμε τον Eversor για την παραχώρηση της συνέντευξης  και του ευχόμαστε τα καλύτερα.
http://www.myspace.com/eversorphase3
Djalx.net
metro.am

« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 09, 2009, 09:10:11 μμ από metro.am » Καταγράφηκε

I make music for my people.... ...cause that's my people..
Morris
Administrator
Χάθηκα στα Ανάκτορα

I didn't let the bastards get me down

Προφίλ WWW
« Απάντηση #1 στις: Οκτώβριος 16, 2008, 02:04:19 μμ »

Πολύ καλή η συνέντευξη!
Καταγράφηκε

kebzer
Global Moderator
Χάθηκα στα Ανάκτορα

Προφίλ WWW
« Απάντηση #2 στις: Οκτώβριος 16, 2008, 03:00:46 μμ »

Epitelous kai mia synenteyksh beatmaker pou milaei mono gia beatmaking.
Καταγράφηκε

What is a beat without my life clap...
Rookie C_Twist3dLo0pz
Έχω αρχίσει και ψάχνομαι
**

Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Οκτώβριος 16, 2008, 03:08:45 μμ »

ωραια συνεντευξη παιδια!καλη συνεχεια eversor!
Καταγράφηκε

...cma crew...
metro.am
Global Moderator
Roger Linn is my homeboy

-ApsyxesMorfes-

Προφίλ WWW
« Απάντηση #4 στις: Οκτώβριος 16, 2008, 10:16:08 μμ »

ase efaga pikra me thn metatroph apo greeklish se ellinika...

paidia erxonte kai alles.. arkei na blepoume oti sas aresei..
Καταγράφηκε

Simpling Pita
ΛΟΥΠΟΘΗΡΕΙΑ Α.Ε

Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Οκτώβριος 16, 2008, 10:31:50 μμ »

ρε metro, τι δουλεια κανει αυτος ,καταλαβες? Roll Eyes
Καταγράφηκε

ζητειται παλιο μεταχειρισμενο κλαξον...
metro.am
Global Moderator
Roger Linn is my homeboy

-ApsyxesMorfes-

Προφίλ WWW
« Απάντηση #6 στις: Οκτώβριος 16, 2008, 10:38:21 μμ »

kanei mousikes gia tainies kai thn thleorash..
Καταγράφηκε

Simpling Pita
ΛΟΥΠΟΘΗΡΕΙΑ Α.Ε

Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Οκτώβριος 16, 2008, 11:10:31 μμ »

Roll Eyes
Καταγράφηκε

pauldirty
Έχω και studio πάμε μια βόλτα;

Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Οκτώβριος 17, 2008, 12:42:20 πμ »

GJ keep them coming
Καταγράφηκε

Θα επίθεση κάθε nigga ποιος χαλάρωση Mack του.
Ελάτε πλήρως συσκευασμένα σε λιπαρές ουσίες στιβαρό στοίβα.
DJ ALX
Administrator
Roger Linn is my homeboy

Feel Free to Hate on Me

Προφίλ WWW
« Απάντηση #9 στις: Οκτώβριος 21, 2008, 02:07:12 πμ »

Μια χαρά!

Καταγράφηκε

Το άνωθεν κείμενο είναι καθαρά προσωπική άποψη του υποφαινομένου και μόνο ως προσωπική άποψη πρέπει να ληφθεί.
Δεν έχει ουδενή σκοπό να θίξει πρόσωπα και καταστάσεις.
Simpling Pita
ΛΟΥΠΟΘΗΡΕΙΑ Α.Ε

Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Οκτώβριος 21, 2008, 07:18:13 μμ »

EΓΩ ΘΕΛΩ ΠΡΥΤΑΝΗ ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ,μιας κ ειναι ο μονος (μαλλον) που ζει απο τους χιπ χοπ δισκους του!!
εχει κανεις κανα κοννε για να γινει?
η οποιος χαλιεται να εκφραστει!
Καταγράφηκε

metro.am
Global Moderator
Roger Linn is my homeboy

-ApsyxesMorfes-

Προφίλ WWW
« Απάντηση #11 στις: Οκτώβριος 21, 2008, 11:02:32 μμ »

egw...
Καταγράφηκε

Simpling Pita
ΛΟΥΠΟΘΗΡΕΙΑ Α.Ε

Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Οκτώβριος 22, 2008, 12:44:16 πμ »

εσυ χαλιεσαι η εσυ εχεις κοννε?
Καταγράφηκε

metro.am
Global Moderator
Roger Linn is my homeboy

-ApsyxesMorfes-

Προφίλ WWW
« Απάντηση #13 στις: Οκτώβριος 22, 2008, 11:56:42 πμ »

8a deis suntoma!
Καταγράφηκε

Simpling Pita
ΛΟΥΠΟΘΗΡΕΙΑ Α.Ε

Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Οκτώβριος 22, 2008, 02:37:18 μμ »

νταξ κρατα το μυστικο!
Καταγράφηκε

diamonds_in_the_rough
Έχω και studio πάμε μια βόλτα;

Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Νοέμβριος 02, 2008, 07:47:43 μμ »

Πολυ καλή συνέντευξη!

Αν και θα μου άρεσε να βάλει μια λίστα με τον εξοπλισμό του!
Καταγράφηκε

metro.am
Global Moderator
Roger Linn is my homeboy

-ApsyxesMorfes-

Προφίλ WWW
« Απάντηση #16 στις: Νοέμβριος 02, 2008, 11:57:04 μμ »

sthn prwth erwthsh to leei...
Καταγράφηκε

aRmed
Ερασιτέχνης
*

Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Ιανουάριος 18, 2010, 10:40:52 μμ »

eversor απο τους καλύτερους στην Έλλαδα και ο αγαπημένος μου έλληνας beatmaker ή και παραγωγός αν θέλετε...ωραία συνέντευξη Wink
Καταγράφηκε
radiourgos
Επισκέπτης
« Απάντηση #18 στις: Ιούνιος 17, 2011, 05:01:20 μμ »

μπράβο!! θέλουμε κι άλλες  Wink
Καταγράφηκε
Σελίδες: [1]   Πάνω
  Εκτύπωση  

Μεταπήδηση σε: