jimmy
Ερασιτέχνης
Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« στις: Ιούνιος 09, 2008, 04:22:07 μμ » |
|
Επειδή έχουμε πήξει με τα θέματα για mpc  , είπα να βάλω ένα θέμα για το sp-606.Έχω βρει ένα μεταχειρισμένο γύρω στα 300-350 ευρώ σε πολυ καλή κατάσταση.Τι λέτε αξίζει να το χτυπήσω;Να πω οτι μέχρι τώρα φτιάχνω παραγωγές με korg padkontrol και flstudio. Τα λέμε...
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Louder...
|
|
|
|
Morris
|
 |
« Απάντηση #1 στις: Ιούνιος 10, 2008, 01:38:15 πμ » |
|
Το είχα ξεχάσει αυτό το μηχάνημα. Μου θυμίζει MPC from space. Τι χαρακτηριστικά έχει? Αν σε βολεύει γιατί όχι? Δεν θα κάνει όμως κάτι περισσότερο από το FL και το pad controller σου. Φυσικά όμως θα μπορείς να φτιάχνεις μουσική χωρίς ανάγκη από pc. Μη ξεχνάμε επίσης ότι η Roland κατά καιρούς έχει αποδείξει την αξία της. Προσωπική άποψη: αν σε βολεύουν τα χαρακτηριστικά του και οι δυνατότητες του πάρ' το και δεν θα το μετανιώσεις. Είναι ωραίο το hardware.. αυτό το αίσθημα ότι ασχολείσαι πιο άμεσα με τον ήχο.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
DJ ALX
|
 |
« Απάντηση #2 στις: Ιούνιος 10, 2008, 02:31:25 πμ » |
|
Επειδή έχουμε πήξει με τα θέματα για mpc  , είπα να βάλω ένα θέμα για το sp-606.Έχω βρει ένα μεταχειρισμένο γύρω στα 300-350 ευρώ σε πολυ καλή κατάσταση.Τι λέτε αξίζει να το χτυπήσω;Να πω οτι μέχρι τώρα φτιάχνω παραγωγές με korg padkontrol και flstudio. Τα λέμε... Κολάς λίγα ακόμα και αγοράζεις Mpc... to sp606 δεν το εχω ψάξει. Της Roland δεν είναι? Νομίζω περισσότερο είναι για performing και όχι για beatmaking.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Το άνωθεν κείμενο είναι καθαρά προσωπική άποψη του υποφαινομένου και μόνο ως προσωπική άποψη πρέπει να ληφθεί. Δεν έχει ουδενή σκοπό να θίξει πρόσωπα και καταστάσεις.
|
|
|
|
kebzer
|
 |
« Απάντηση #3 στις: Ιούνιος 10, 2008, 05:52:17 πμ » |
|
Einai allo pragma entelws. Mporeis na doulepseis mia xara ta beats sou ekei alla mhn perimeneis fat hxo. Exei wraious algorithmous sta effe tou, eidika ston compressora kanei aytomata "ducking". Alla san hxos einai fovera periergos kai prepei na entrifiseis prwtou vgei kati axiologo. O Madlib kai o Dilla to doulevane ayto alla katalavaineis oti gia na itane mono aytoi oi 2, kai sygkekrimena aytoi oi 2, poso periergo mhxanima einai... PS Pare ena MPC na isixaseis 
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
What is a beat without my life clap...
|
|
|
jimmy
Ερασιτέχνης
Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« Απάντηση #4 στις: Ιούνιος 10, 2008, 02:47:46 μμ » |
|
Ναι alx , της Roland είναι. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά , θα το ψάξω κι άλλο το θέμα , δεν βιάζομαι. 
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Louder...
|
|
|
|
hxovomvisths
|
 |
« Απάντηση #5 στις: Ιούνιος 11, 2008, 10:17:38 μμ » |
|
paidia ti einai afta ta ergaleia pia h xrhsh tous???
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
kebzer
|
 |
« Απάντηση #6 στις: Ιούνιος 12, 2008, 06:49:09 πμ » |
|
paidia ti einai afta ta ergaleia pia h xrhsh tous???
Einai beat making machines, alliws mixanimata pou ftiaxneis mousikh se ayta xwris xrhsh ipologisth.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
hxovomvisths
|
 |
« Απάντηση #7 στις: Ιούνιος 13, 2008, 12:51:14 μμ » |
|
aaaa wrea katalava efxaristw 
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
metro.am
|
 |
« Απάντηση #8 στις: Ιούνιος 16, 2008, 01:09:24 μμ » |
|
http://media.roland.com/en/IT/SP-606_IT/index.htmlεδω μπορεις να δεις ολα τα χαρακτηριστικα του και να "παιξεις" λιγο...  αυτο τον καιρο που ψαχνω αρκετα το θεμα.. εχει πεσει και σε αυτο το ματι μου... merikes apories mou einai: με την χρηση και αλλων (κομπρεσορες αλλα σαμπλερς) δεν μπορεις να φτιαξεις τον ηχο? βασικα οτι του φορτοσεις δεν παιζει?? ακαι φορματ??? μπα ε? μονο απο το pc to fortoneis?? μπορει να δουλεψει και σαν κοντρολερ σε software?? η roland εχει βγαλει το μεγαθυριο mv8000!!! ειναι μια εταιρια με αξιολογο παρελ8ον παρον και γιατι οχι μελλον!!
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
I make music for my people.... ...cause that's my people..
|
|
|
|
DJ ALX
|
 |
« Απάντηση #9 στις: Ιούνιος 16, 2008, 10:53:31 μμ » |
|
Έχω ακούσει καλά λόγια για το MV8800: Εξωτερικό μόνιτορ, ποντίκι, CD-R, USB port, hard disk recording....
Έχω ακούσει όμως πως χρησιμοποιεί ακόμα τα παλιά 16bit AD/DA της Roland, τα οποία δεν είναι καλύτερα από αυτά της Akai.
O Rza διαφημίζει πολύ την Roland αλλά εάν θέλει να κάνει phat beat θα το κάνει σε κάνα asr10 ή κανα mpc...
Πάντως για να μην λέω και ό,τι θέλω πρέπει πρώτα να βρεθεί ένα MV στα χέρια μου και μετά να σου πώ.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Το άνωθεν κείμενο είναι καθαρά προσωπική άποψη του υποφαινομένου και μόνο ως προσωπική άποψη πρέπει να ληφθεί. Δεν έχει ουδενή σκοπό να θίξει πρόσωπα και καταστάσεις.
|
|
|
|
kebzer
|
 |
« Απάντηση #10 στις: Ιούνιος 16, 2008, 11:05:26 μμ » |
|
metro, mesw MIDI elegxeis panta me ta panta. Arkei na exoun MIDI In/Out. Kai to 606 fysika kai exei.
Egw to vriskw mia xara mixanima. Sigoura den einai MPC alla o Dilla me ena tetio kai ena 303 eftiaxe to Donuts. Kai o Madlib to doulevei para poly. Gia ta lefta tou (meso oro 350e) einai all in the box. Apla mhn perimeneis kati super fat me trelo groove.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
metro.am
|
 |
« Απάντηση #11 στις: Ιούνιος 16, 2008, 11:37:13 μμ » |
|
ti allh toso oloklhromenh λυση υπαρχει με ~350ε που λες και εσυ υπαρχει?? το ποιο φτηνο mpc δεν ειναι το ιδιο.. δλδ αν συγκρινεις το 500 με το sp606 πιστευω βγαινει ποιο καλο...
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
kebzer
|
 |
« Απάντηση #12 στις: Ιούνιος 17, 2008, 06:32:22 πμ » |
|
Me 350e genika den pairneis tpt to fovero. Eidalws tha eixe gemisei o topos hardwarades.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
DJ ALX
|
 |
« Απάντηση #13 στις: Ιούνιος 17, 2008, 05:01:58 μμ » |
|
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
Morris
|
 |
« Απάντηση #14 στις: Ιούνιος 18, 2008, 03:07:00 μμ » |
|
Δεν φαίνεται άσχημο στα videos.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
metro.am
|
 |
« Απάντηση #15 στις: Ιούλιος 02, 2008, 05:58:30 μμ » |
|
loipon skeftomai na parw to sp606 ... to exeis kaneis re paidia?? me 300 euro 8a parw to roland...
mporw na pernaw tous hxous mesa apo to s3200 kai na kanw to senquecer sto sp606???
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
Morris
|
 |
« Απάντηση #16 στις: Ιούλιος 02, 2008, 07:58:49 μμ » |
|
Ναι 
|
|