Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Μάιος 22, 2012, 01:16:10 μμ
   Αρχική   Chat [On Line] Users: (1) Wiki [Not Available] Tools Αναζήτηση Ημερολόγιο Σύνδεση Εγγραφή  
Σελίδες: [1]   Κάτω
  Εκτύπωση  
Αποστολέας Θέμα: ο Diveno μιλαει στο djalx.net!!  (Αναγνώστηκε 1160 φορές)
metro.am
Global Moderator
Roger Linn is my homeboy
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

-ApsyxesMorfes-

Προφίλ WWW
« στις: Νοέμβριος 06, 2008, 12:16:35 μμ »

1.Πόσο καιρό ασχολείσαι με το beat making? Με τι μέσα ξεκίνησες και με τι συνεχίζεις??

Με το beat making πειραματίζομαι περίπου εδώ και 10 χρόνια και απο αυτά αχολούμαι επαγγελματικά τα τελευτέα  3. Ξεκίνησα με ένα home pc της πλάκας και το Fruity Loops το 2 που μου είχε δώσει σπασμένο η Dogmother!
 Έπειτα πείρα ένα καλύτερο pc, μια κάρτα ήχου και ένα midi keyboard τα οποία είχα επάνω σε μια σιδερώστρα και ‘’σιδέρωνα’’ όλη μέρα...μετά κοιμόμουν για 7 ώρες και μετά πάλι το ίδιο, συνεχόμενα για 4 χρόνια.
Αυτό τον καιρό χρησιμοποιώ το pc μου με μία κάρτα RME Fireface 800, ένα Kurzweill SP88X midi keyboard και ένα ζευγάρι Genelec 8040 nearfield monitors.
Με αυτά γράφω τις ιδέες μου, η μίξη είναι άλλο θέμα.

2. Κάνεις sampling η ασχολησε και με τι σύνθεση??

Ξεκίνησα με σύνθεση, συνέχισα με sampling και πλέον ασχολούμαι και με τα δύο. Το καθένα έχει την χάρη του και η γνώση και των δύο σου δείνει πολλές επιλογές για να μεταφράσεις τις ιδεές σου σε beats . Προσωπικά τα συνδυάζω και τα δύο, δηλαδή συνήθως πέζω πάντα κάτι πάνω απο τα samples..ειδικά τα μπάσα που είναι η αδυναμία μου πάντα τα κόβω από το sample και τα ξανά παίζω απο την αρχή.

3. κάνεις diggin?? αγαπημένα spot??

Κάνω ‘’diggin’’ παντού και πάντα. Ότι πιάσει το αυτί μου το μεταφράζει σε πιθανό sample.  Με την πραγματική έννοια του diggin’, ασχολούμουν παλιότερα που είχα περισσότερο  χρόνο, πλέον αρκούμαι στο ebay diggin’. Αγαπημένο μου spot είναι ένα κριμένο δισκάδικο στο Camden στο Λονδίνο όπου την πρώτη φορά που πήγα έφυγα με 60 δίσκους που είχα πληρώσει 10 ευρό περίπου.

4. Αγαπημένα software/hardware??

Αγαπημένο software ήταν, είναι και θα είναι το FL. Από hardware αυτή τη στιγμή το midi keyboard μιας και με αυτό κάνω τα πάντα. Η αλήθεια είναι ότι τα hardware είναι μία αρρώστια που δεν σου επιτρέπει να αγαπάς μόνο ένα, τα θέλεις όλα. Τα software μπορείς να τα αποκτήσεις με ευκολία και δεν τα ‘’εκτιμάς’’ τόσο..

5. Δεν μένεις στα στενά όρια του Hiphop μουσικά.. πόσο εύκολο ήταν να ασχοληθείς με κάτι άλλο??

Το hip hop είναι ένα είδος μουσικής που έχει πολλές επιροές και συνεπώς πολλές δυνατότητες. Μπορείς να το πλάσεις όπως θέλεις και να το χωρέσεις σχεδόν παντού. Το σημαντικό όμως είναι πως θα το κάνεις αυτό..
Το να κάνεις και άλλα πράγματα μουσικά είναι πολύ εύκολο υπό προϋποθέσεις. Το σημαντικό για εμένα σαν μουσικός είναι να καταφέρνεις να κρατάς τις αισθήσεις σου ‘’καθαρές’’. Αυτό έχει να κάνει με όλα τα πράγματα στη ζωή σου μιας και η τέχνη της μουσικής είναι άκρως συνδεδεμένη με τα συναισθήματα της καθημερινότητας. Όσο πιο ειλικρινείς είσαι με αυτά που νιώθεις τόσο πιο πολύ περνάει αυτό στη μουσική σου και κατόπιν στον ακροατή σου. Αυτό είναι τέχνη...από την άλλη υπάρχει και η μουσική σαν εμπόριο που αν διαλέξεις να την κάνεις απλά ακολουθείς άλλες κατευθυντήριες γραμμές. Αυτό δεν είναι κακό απαραίτητα αν καταφέρεις να προσαρμόσεις ακόμα και το εμπορικό στο προσωπικό σου style. Το κακό είναι όταν θέλεις να χτυπήσεις εμπόριο αλλά δεν ξέρεις πως και καταλήγεις να εκτύθεσε.
Έχω κάνει κομμάτια και με τους δύο τρόπους και ευτυχώς προς το παρόν δεν έχω μετανιώσει κανένα ούτε ηθικά ούτε επαγγελματικά.

6. Αγαπημένος παραγωγός? επηρεάζεσαι εύκολα από κάτι που θα ακούσεις??

Ο αγαπημένος μου παραγωγός ήταν πάντα ο Dr. DRE. Γενικά όλη η ομάδα του είναι super και το ηχόχρωμα που πετυχένει πάντα στα beats του είναι εντυπωσιακό. Μου αρέσουν και αρκετοί άλλοι που αρέσουν σε όλους.
Οι επιρροές είναι κάτι αναπόφευκτο αλλά καθώς περνάν τα χρόνια και βρίσκεις το προσωπικό σου style όλο και ελατόνονται. Τότε ανοίγει το μυαλό σου μουσικά και επιρρεάζεσε από τα πάντα.
Πάντος είναι καλό όταν ξεκινάς να επιρεάζεσε από αγαπημένους σου παραγωγούς γιατί σε βάζει σε μία διαδικασία να ψάξεις και να ανακαλύψεις πώς το κάνει αυτός και γιατί έτσι και όχι αλλιώς. Δες το σαν πρακτική που αν δεν λιώσει ο κώλος σου στην καρέκλα δεν θα τα καταφέρεις ποτέ. Κάποτε είχα προκαλέσει  τον Prophet of Noise να κάνει ακριβώς recreation το compression των drums από ένα beat του Alchemist και αφού ζορίστικε για μερικές ώρες το κατάφερε, τα drums κλοτσούσαν  γερά όπως στο reference…από τότε η τεχνική στα drumlines του έχει εξελιχθεί πολύ.

7. Τι έχεις να πεις για το γενικό επίπεδο στην Ελλάδα σε θέμα τεχνικής των παραγωγών? οι Ελληνες παραγωγοί μπορούν να συγκριθούν με κάποιους από το εξωτερικό? ξεχωρίζεις κάποιους?

Το επίπεδο είναι ικανοποιητικό πλέον. Απότι φένετε όπως η δικία μου η φουρνιά παρατηρούσε κάποτε εκτός των ξένων παραγωγών έναν DJ Alex, έναν Πετσούκη,έναν Παπαθανασίου  έτσι και τα πεδιά τωρα παρατυρούν εμάς, είναι φυσική εξέλιξη. Ακούω πολλούς παραγωγούς που δεν ήξερα μέρα με την μέρα και χέρομαι με αυτά που ακούω. Απο συναδέλφους αν και οι περισσότεροι δεν τα λένε όταν τους ρωτάνε εγώ ξεχωρίζω διάφορους εκτός της δικης μου ομάδας που θα ήθελα να έχω στην ομάδα μου όμως, όπως ο Eversor, ο Strider, o DJ Space, o Lupsh, o Sinis,ο Dj Secret,  καθώς και οι mcs/παραγωγοί Πιλότος, Είσβο, Sifu Versus. Υπάρχουν και πολλά νέα πεδιά που βλέπω να ξεπετάγονται, ο χρόνος θα δείξει.
Λίγοι θα μπορούσαν να σταθούν στο εξωτερικό μιας και οι ξένοι ζητούν πολλά παραπάνω από ένα καλό beat. Πάντος το πέρασμα από κάποιον ή κάποιους  Έλληνες  στην Αμερική θα γίνει κάποτε δεν βλέπω γιατί οχι.

8. Με τι κριτήρια δίνεις τις παραγωγές σου και πως τις κοστολογείς?

Το ποιο συμαντικό για εμένα είναι να μου αρέσει αυτό που κάνει ο mc, αν δεν βρίσκω λόγο να συνεργαστώ με κάποιον δεν το κάνω με κανέναν τρόπο και για κανένα ποσό. Απο εκεί και πέρα έχω το κοστολόγιο μου ανάλογα με τις απετήσεις του project μιας και προσφέρω και studio time και μουσικούς,κτλ. Οπότε είναι στο χέρι αυτού που πληρώνει να διαλέξει τα extras που είμαι υποχρεωμένος να προτείνω. Μια παραγωγή από μόνη της δεν μπορεί να κάνει ένα τέλειο κομμάτι όσο καλή και αν είναι, χρειάζετε πολλά και αυτό κοστίζει. Είναι στην κρίση σου εσύ που αγοράζεις να δεις αν σε συμφέρει να ξοδέψεις τόσα, αν θα τα βγάλεις πίσω ή αν είσαι αποφασισμένος απλά τα τα χάσεις.
Πάντος έχω στα σχέδια να βγάλω ένα beat cd στο internet με πολλά κομμάτια μου που έχουν ξεμίνει, για freestyles, demos, κτλ. το οποίο θα πωλείται πολύ φθυνά. 

9.wishlist με νέα μηχανήματα η προγράμματα????

Φέτος έχω στο πρόγραμα να πάρω ένα mpc επιτέλους, μάλλον το 2500 και ίσως ένα workstation, το MOTIF της Yamaha ΙΣΩΣ...ακόμα το σκέφτομαι.  Για πιο μελοντικά θα ήθελα να δω πως θα εξελιχθεί το MIKO XL της Open Labs που φένεται πολύ ενδιαφέρον.

10.Θεωρείς ακριβή την τιμή του fl?? πως κατέληξες σε αυτό και δεν έκανες οτι οι ποιο πολλοί από fl να πας στο reason η κάποιο άλλο???

Η τιμή του FL δεν είναι καθόλου ακριβή. Αν σκεφτείς ότι μαζί με την πρώτη αγορά πέρνεις και όλα τα μελλοντικά updates τότε δεν νομίζω ότι το κόστος είναι αδικαιολόγιτο. Τα υπόλοιπα προγράμματα τα έχω δοκιμάσει όλα ανεξερέτως και διαπίστωσα ότι δεν έχουν καμία διαφορά από το FL ως προς τις λειτουργίες που ζητώ εγώ για την δουλειά μου. Το συμαντικό με οποιοδήποτε πρόγραμμα είναι να το ξέρεις πολύ καλά...μετά μπορείς να κάνεις τα πάντα. Προσοπικά δεν πιστεύω ότι υπάρχει απάντιση στο ποιό είναι το καλύτερο πρόγραμμα μιάς και οποιοσδοίποτε μπορεί να σε διαψεύσει βγάζοντας ένα γαμάτο beat από ένα πρόγραμμα που δεν πας.Πάντος όταν είχαι έρθει ο εκρόσοπως της Digi Design από τη Γερμανία στο studio μας είχαι μείνει άναυδος με το τι μπορεί να κάνει το Fruity Slicer...lol

11.Ξέρουμε οτι είσαι σε μια ομοδα με το ονομα beats united. απο ποιους αποτελείτε? καποια μελλοντικά σχεδια τις ομάδας?

Οι Beats United είναι το όνειρο μου...είναι κάτι που πάντα ήθελα να κάνω, μια ομάδα από παραγωγούς που να μπορεί να λειτουργίσει συλογικά. Αποτελείται από 4 άτομα προς το παρόν τους Claydee Lupa, Snap Yo Fingaz, Prophet of Noise και εμένα. Αυτά τα πεδία είναι άτομα που πιστεύω ότι έχουν ταλέντο αλλά και χαρακτήρα για να κάνουν ωρέα πράγματα στο άμεσο μέλλον. Ο στόχος μας είναι κυρίως να δοκιμάσουμε το εξωτερικό και προς αυτή την κατευθηνση κινούμαστε αργά και σταθερά. Το μέλλον θα δίξει.. 

12.Έχεις κάνει συνεργασίες με πολλούς καλλιτέχνες στις παραγωγές σου, σου κάνουν παρατηρήσεις να αλλαξεις πράγματα η σε εμπιστευοντε με κλειστά μάτια?

Συχνά στις συνεργασίες μου ζητάνε αλλαγές και προσθέσεις και το απετώ να μου ζητάνε, αλλά ξέρω τα όρια μου και το ποια elements του κομματιού πρέπει να προστατεύσω έτσι ώστε να μην αλλιωθεί η αρχική μου ιδέα.
Έχω συνεργασίες που είναι σχεδόν μόνιμες οπότε οι συνεργάτες μπορώ να πω με εμπιστεύονται με κλειστά μάτια. Γενικά θέλει χρόνο για να εμπιστευθείς τον παραγωγό με τον οποίο δουλεύεις για πρώτη φορά. Εκεί είναι και η διαφορά του παραγωγού και του beatmaker. Ο παραγωγός είναι ένα είδους  ‘’ψυχολόγου’’. Πρέπει να καταλάβει τον καλιτέχνη, το τι θέλει να κάνει, το τι θα μπορούσε να κάνει και να του πηγένει. Αν ο καλλητέχνης πιστεί ότι το’χεις τότε είσαι σε καλό δρόμο. O beatmaker απλά φτιάχνει beats, χωρίς αυτό να είναι κακό μιας και σε επαγγελματικό επίπεδο πολύ συχνά άλλος είναι ο παραγωγός και άλλος ο δημιουργός του κομματιού. Στην Ελλάδα γενικά η μετάφραση του beatmaker σε παραγωγός είναι απλά ατυχής σύμπτωση.

13.Έχεις κανί κάποιες μουσικές σπουδές?

Ναι έχω σπουδάσει μουσική τεχνολογία στην Αγγλία στο πανεπιστήμιο του Derby. Επίσης πέζω πλήκτρα αλλά σε αυτό είμαι αυτοδίδακτος.

14.Με τι μουσικούς/ράπερς έχεις συνεργαστεί?
Έχω συνεργαστεί με λίγους σε πολλά κομμάτια και με μερικούς σε λίγα κομμάτια. Ενδικτικά: Από Ελλάδα: Κόμης Χ, Dogmother, Jamster, Bilbas, Sifu Versus, Φιλική Εταιρία, Pro Sinners, Tang Ram, Μηδενιστής, Καταχθόνιος, Ύπο,ΝΕΟΝ, Λάγνης, mc Yinka, 217, Flowjob, Ominus, Funked Up, Χρήστος Χατζηνάσιος, Νάνσυ Αλεξιάδη, Σοφία Στρατή, Αννέτ Αρτάνι.
Από Αγγλία: Alex Blood, Yogi , Rukus, Shade One, Def 1, Antourage, Dwayne, Joy, Sarai Jazz, Safronya.

Στην καθυμερινότητα μου συνεργάζομαι με τον LzRd στο MACIA Studios (www.maciastudios.com ) το οποίο λειτουργούμε.

Επίσης θα ήθελα να πω σε όσους μου στέλνουν μυνήματα στο myspace για beats: τα διαβάζω όλα, σας ακούω όλους και κάπια μέρα θα καταφέρω να απαντήσω σε όλους..

15.Θα περιμένουμε κάποια νέα σου δουλειά πριν το τέλος του 2008??Επόμενη ζωντανή εμφάνιση?

Φέτος έκανα κανα δυό πραγματάκια είδη όπως ένα μεγάλο μέρος από το soundtrack για το ‘’Ρυθμοί και Ρίμες’’ του Νίκου Σκαρέντζου (στο soundtrack δούλεψαν επίσεις και οι  Eversor, Lupsh, Platinum), το track του Ύπο στα MAD Awards 2008, το single του Χρήστου Χατζηνάσιου ‘’Κακομαθημένο’’, κ.α.
Έχω δώσει αρκετά κομμάτια σε διάφορους γνωστούς και μη καλλιτέχνες που θα βγάλουν δίσκο πριν και μετά το 2008 όπως Μήδε, Κόμης, ΝΤΠ, κα.
 Επίσης έχουμε δουλέψει πολύ το πρώτο mixtape του ΝΕΟΝ που θα σας δώσουμε σύντομα...
Τις μοναδικές ζωντανές εμφανίσεις που κάνω πλέον είναι στο THHF μιάς και είναι το μόνο event που προσφέρει στον κόσμο τη δυνατότητα να δούν τι κρίβετε πίσω από τα beats...νάνε καλά και οι Zoltanaδες που με καλούν πάντα.

16.Σε ευχαριστούμε για το χρονο σου!!

Κι εγώ ευχαριστώ και καλή συνέχεια σε όλα τα παιδιά και στον Alx στην προσπάθεια που κάνετε με αυτό στο site.
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 06, 2008, 12:41:49 μμ από metro.am » Καταγράφηκε

I make music for my people.... ...cause that's my people..
Morris
Administrator
Χάθηκα στα Ανάκτορα

I didn't let the bastards get me down

Προφίλ WWW
« Απάντηση #1 στις: Νοέμβριος 07, 2008, 11:36:53 πμ »

Μια χαρά. Παίζει και equipment list στο link για το studio
Καταγράφηκε

cls
Έχω και studio πάμε μια βόλτα;

Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Νοέμβριος 07, 2008, 09:01:27 μμ »

Ωραίο!
Καταγράφηκε
forow
Beatmaker
Παραγωγές & Σια Ο.Ε

Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Νοέμβριος 07, 2008, 09:06:51 μμ »

Ωραία συνέντευξη μπράβο! Είδα και το Studio στο link και έπαθα πλάκα, κλείστε με εκεί μέσα στο πιάνο,με παρέα κι ένα μικρόφωνο για κανα μήνα !!!
Καταγράφηκε

metro.am
Global Moderator
Roger Linn is my homeboy

-ApsyxesMorfes-

Προφίλ WWW
« Απάντηση #4 στις: Νοέμβριος 07, 2008, 09:21:39 μμ »

kai egw 8a to h8ela re forrow... na ksexasw.. kai kana 100 litra krasi...
Καταγράφηκε

I make music for my people.... ...cause that's my people..
diamonds_in_the_rough
Έχω και studio πάμε μια βόλτα;

Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Νοέμβριος 07, 2008, 11:14:33 μμ »

Ωραία συνέντευξη μπράβο! Είδα και το Studio στο link και έπαθα πλάκα, κλείστε με εκεί μέσα στο πιάνο,με παρέα κι ένα μικρόφωνο για κανα μήνα !!!

Δε θες. Το πιάνο είναι young chang  Sad Sad Sad

Μπράβο για τη συνέντευξη, και μπράβο στον Diveno που δεν κολώνει να πει ανοικτά τις απόψεις του.
Καταγράφηκε

forow
Beatmaker
Παραγωγές & Σια Ο.Ε

Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Νοέμβριος 08, 2008, 02:10:44 πμ »

Δε θες. Το πιάνο είναι young chang  Sad Sad Sad

Ότι και να`ναι Grand Piano είναι  <3   Grin
Καταγράφηκε

radiourgos
Επισκέπτης
« Απάντηση #7 στις: Ιούνιος 17, 2011, 05:02:42 μμ »

Πολύ τον θαυμάζω αυτόν τον τυπά. Μπαίνει και .gr και λέει πράματα... Thumbs Up!
Καταγράφηκε
Σελίδες: [1]   Πάνω
  Εκτύπωση  

Μεταπήδηση σε: