Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Μάιος 22, 2012, 01:25:26 μμ
   Αρχική   Chat [On Line] Users: (1) Wiki [Not Available] Tools Αναζήτηση Ημερολόγιο Σύνδεση Εγγραφή  
Σελίδες: 1 [2]   Κάτω
  Εκτύπωση  
Αποστολέας Θέμα: ROLAND SP-404  (Αναγνώστηκε 2434 φορές)
kebzer
Global Moderator
Χάθηκα στα Ανάκτορα
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Προφίλ WWW
« Απάντηση #25 στις: Νοέμβριος 26, 2008, 09:32:25 πμ »

Ta s-series ths AKAI diavazoun tis idies vivliothikes backwards (s1100 kai anw diavazei kai tou 3200) alla den mporoun na diavasoun ta pgm's, dld an kanei kapoia oloklhrwmenh douleia se ena 3000, sou einai axrhsto gia ola ta alla series.

An agoraza ena rack sampler twra, tha epairna dagwto to ASR-10 rack. To k2000rs einai akoma pio dynato alla exw thn entypwsh oti o hxos tou paraeinai pro-level gia ta gousta mou.

Pantws, gia all-in-the-box lysh, pali to XL tha epairna. Ena maxarismeno XL den paleyete oute apo to ASR-10. Apla gia na apoktisei kapios ena tetio thelei panw apo 1000€.
Καταγράφηκε

What is a beat without my life clap...
DJ ALX
Administrator
Roger Linn is my homeboy

Feel Free to Hate on Me

Προφίλ WWW
« Απάντηση #26 στις: Νοέμβριος 26, 2008, 04:13:12 μμ »

An agoraza ena rack sampler twra, tha epairna dagwto to ASR-10 rack. To k2000rs einai akoma pio dynato alla exw thn entypwsh oti o hxos tou paraeinai pro-level gia ta gousta mou.

Αυτό ξαναπέστο. Ό,τι και νά 'κανα για τα TXC, τα samples δεν βρωμίζανε με τίποτα!!!

Καταγράφηκε

Το άνωθεν κείμενο είναι καθαρά προσωπική άποψη του υποφαινομένου και μόνο ως προσωπική άποψη πρέπει να ληφθεί.
Δεν έχει ουδενή σκοπό να θίξει πρόσωπα και καταστάσεις.
Steab
Beatmaker (x3)
Παραγωγές & Σια Ο.Ε

Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Νοέμβριος 26, 2008, 05:06:27 μμ »

Alx ευχαριστώ για το ιδιαίτερα κατατοπιστικό και αναλυτικό σχόλιο.

Όσο αναλυτικό και να είναι πάντως το να καταλήξω κάπου είναι δυσκολότερο..

Όπως και να χει, νομίζω πως αν αποφάσιζα να περάσω σε sampler, δεν θα προτιμούσα ένα rack σκέτο όσο κι αν μ'άρεσε ο ήχος του.
Εφόσον έκανα την κίνηση θα προτιμούσα μια περισσότερο όλα σε ένα που λέει κι ο keb λύση. Δηλαδή θα το παιρνα και με την λογική να κάνω σχεδόν τα πάντα εκεί.

Το asr-x (όχι σε rack) δύσκολα βρίσκεται και απ ότι μου λέτε δεν είναι τόσο βολικό το sequenser του.
Το kurzweil δεν το ξερα καν. Πλήρες αλλά δεν με ελκύει.
Τα eps και asr-10 μου φαίνονται κάπως, πρέπει να είναι δυνατά, αλλά πως είναι αλήθεια να μην έχεις pads αλλά keys? Κάτι δεν λείπει?
Επίσης σε τι τιμές βρίσκονται?

Απ ότι φαίνεται το 2000 εκτός από κλασσική είναι και η λογική επιλογή πολλές φορές, έλα όμως που το xl βγαίνει εκτός προυπολογισμου.
Στο 2000(σκέτο) τι το τόσο σημαντικό λείπει? Και τι σε σχέση με το εσωτερικό sampling (αν το έπαιρνα, λογικά εκεί μέσα θα θελα να το κάνω)?
Αν στρεφόμουν προς τα κει δηλαδή δεν θα προτείνατε με τίποτα 2000 classic?

Διαβάζω δηλαδή το εξής:
The MPC-2000XL adds several new features which include a Next Sequence key, four bank keys, Track Mute key, a hinged LCD, multi-program playback, device naming, MIDI soft thru, multi-track recording, time stretch, resampling, simultaneous playback of a second sequence, and folder file management. The MPC-2000XL Studio Sampler version also adds an 8-out board and SMPTE board, and S/PDIF digital I/O built in.

, αλλά μη έχοντας ποτέ δουλέψει ένα δεν ξέρω ποια extras είναι σημαντικά και επί της ουσίας.

Δύσκολος καιρός για beatmaking, λολ.
Καταγράφηκε

Άλλοι στη κόκα κι αλλοι στη πρέζα..
Άλλοι στο mad ringtones και κλιπάκια..
Άλλοι μέσα στα σκυλάδικα στο γέλιο να κλάνεις..
kebzer
Global Moderator
Χάθηκα στα Ανάκτορα

Προφίλ WWW
« Απάντηση #28 στις: Νοέμβριος 26, 2008, 05:20:53 μμ »

Axm, vasika ola ayta ta nea features pou mas paretheses einai CRITICAL gia beatmaking sto 2008.  Cool
Καταγράφηκε

Steab
Beatmaker (x3)
Παραγωγές & Σια Ο.Ε

Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Δεκέμβριος 03, 2008, 12:38:51 πμ »

Σίγουρα, αλλά ακόμα χρειάζομαι μια απάντηση στο "Αν στρεφόμουν προς τα κει δηλαδή δεν θα προτείνατε με τίποτα 2000 classic?"
Μια κατατόπηση βρε αδερφέ. Ειδικά στο τι αναγκάζεσαι να κάνεις αλλιώς με το 2000 ή στο τι τελικά δεν κάνεις καθόλου.
Πως τα καταφέρνεις ή αν τελικά δεν τα καταφέρνεις και άρα δεν αξίζει να μην πάρεις το xl.
Καταγράφηκε

kebzer
Global Moderator
Χάθηκα στα Ανάκτορα

Προφίλ WWW
« Απάντηση #30 στις: Δεκέμβριος 03, 2008, 11:42:19 πμ »

Distixws Steab den nomizw na mporei na se voithisei kapios perissotero apo osa exoun graftei edw mesa.

To classic to doulevei o Damu kai vgazei ta beats pou vgazei. Classic eixe kai o Evidence gia mia periodo.

XL doulevei olos o planitis.

Sthn telikh, h agora hardware perilamvanei kai to risko tou Trial and Error. Kanenas mas den itane 100% sigouros an tha mporesei na doulepsei me ta mixanimata pou phre. Ta agorasame kai meta kolimpisame, thelame den thelame.

Twra an esy psaxneis tailor made groove box, meine sta software giati kati tetio distixws den yparxei, eidika stis times pou psaxneis.
Καταγράφηκε

Steab
Beatmaker (x3)
Παραγωγές & Σια Ο.Ε

Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Δεκέμβριος 03, 2008, 04:06:33 μμ »

Μάλιστα. Thx.

Αλλά αλήθεια, τι κάνεις όταν δεν έχεις time stretch και θέλεις να στρετσάρεις τη λούπα σου σε συγκεκριμένο bpm?
Καταγράφηκε

kebzer
Global Moderator
Χάθηκα στα Ανάκτορα

Προφίλ WWW
« Απάντηση #32 στις: Δεκέμβριος 03, 2008, 04:19:50 μμ »

Use your PC. I mipws exeis thn entypwsh oti kathomaste kai perimenoume 15 lepta na to kanei to XL?  Tongue
Καταγράφηκε

Steab
Beatmaker (x3)
Παραγωγές & Σια Ο.Ε

Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Δεκέμβριος 03, 2008, 04:21:55 μμ »

Hardware μου λέτε μετά  Tongue
Καταγράφηκε

kebzer
Global Moderator
Χάθηκα στα Ανάκτορα

Προφίλ WWW
« Απάντηση #34 στις: Δεκέμβριος 03, 2008, 04:48:15 μμ »

R c Steab, xwris parexigish r c aderfe, alla giati anoigeis oloklhrh kouventa gia kati pou den prokeite na pareis?

Sigoura kouventa na ginete, den lew. Na mathenoume kai tpt oloi. Alla paratirwntas thn olh kouventa diakrinw perissotero mia tash "apla kouventa na ginete" para ereyna agoras.

Sou exoume pei oloi: an thes na vreis mionektimata sta hardware, mporeis na xekiniseis twra kai na teleiwseis ayrio to prwi thn lista. An niotheis dispistia pros ta hardware tote apla ksehase ta, den tha sou kanoun thn douleia pou thes pote.

Mhn prospatheis omws parallila mesa apo aythn edw thn kouventa na mas peiseis oti "telika" piastikame "malakes" emeis pou ta protimisame. Den prokeite na mas peiseis pote. Giati poli apla mporw kai egw parallila na ksekinisw mia lista me ta pleonektimata tous kai na teleiwsw kai egw ayrio to prwi.

Ayta den ta lew me kakia alla ilikrina, oti kai na sou eipame panta exeis kati na peis sto telos kai pistepse me, katantaei kourastiko meta apo toso megales analyseis apo merous mas.
Καταγράφηκε

Steab
Beatmaker (x3)
Παραγωγές & Σια Ο.Ε

Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Δεκέμβριος 03, 2008, 06:00:55 μμ »

Κι όμως κάνεις λάθος.
Τελευταία ψήθηκα όσο ποτέ άλλοτε και το σκέφτομαι σοβαρά για sampler.
Απλά προσπαθώ να βγάλω μια άκρη.
Ούτε να τη πω σε κανένα προσπάθησα, πάντως μου φαίνεται μαλακία να αγοράζεις και να καθεσαι ακόμα και το stretching να το κάνεις στο pc.
Θα μου πεις, οτι πληρώνεις παίρνεις..

Κοίτα, ειλικρινά, αν νομίζεις οτι τα λέμε απλά για να τα λέμε μη κάθεσαι να γράφεις καν.
Βρήκα κι ena classic και δεν ξέρω αν αξίζει να το πάρω στη τιμή που είναι ή να κάτσω να βάλω παραπάνω για xl. Και πόσο μάλλον οταν δεν ξέρω αν κάνει τη δουλεία που θέλω.

Απλό είναι, πέρα απ μαλακίες που φαντάστηκες.
Καταγράφηκε

kebzer
Global Moderator
Χάθηκα στα Ανάκτορα

Προφίλ WWW
« Απάντηση #36 στις: Δεκέμβριος 04, 2008, 09:55:13 πμ »

Ean se provlimatizei toso poly h sygkekrimenh epilogh, emeis kalista na se voithisoume ean meneis Athina. Doxa ton theo, edw sthn Nea Ionia exoume arketa megalh syllogh me samplers/groove boxes, opote mporoume na kanonisoume ena meeting na deis apo konta merika.

To thema omws den einai na ta deis alla an to exeis parei ontws apofasi na metapidiseis se hardware. An eisai etoimos na beis sthn oikogeneia mas (Don Corleone style) emeis na voithisoume oso mporoume. Apla egw fovamai genika tous time-wasters.
Καταγράφηκε

eyecam
Έχω αρχίσει και ψάχνομαι
**

Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Ιανουάριος 23, 2009, 08:39:58 μμ »

Πάντως το ότι το μηχανάκι φορτώνει μέχρι κ ένα giga samples λέει πολλά...
Καταγράφηκε
metro.am
Global Moderator
Roger Linn is my homeboy

-ApsyxesMorfes-

Προφίλ WWW
« Απάντηση #38 στις: Ιανουάριος 24, 2009, 02:48:06 πμ »

san ti leei? giati 8a ta xrisimopoihseis pote ola?
edw den exw gemisei pota ta 32mb Tongue
Καταγράφηκε

I make music for my people.... ...cause that's my people..
eyecam
Έχω αρχίσει και ψάχνομαι
**

Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Ιανουάριος 24, 2009, 12:40:32 μμ »

Όχι αλλά επειδή κάνω περιστασιακά live electronics σκέφτηκα να φορτώνω τα κομμάτια μου από το pc (chopped εννοείται) στο sampler κ να τα πειράζω real time. Οπότε ψάχνω ήδη για κανένα μεταχειρισμένο  Wink
Καταγράφηκε
metro.am
Global Moderator
Roger Linn is my homeboy

-ApsyxesMorfes-

Προφίλ WWW
« Απάντηση #40 στις: Ιανουάριος 24, 2009, 03:25:12 μμ »

a nai auto pou les exeis dikio..
Καταγράφηκε

I make music for my people.... ...cause that's my people..
eyecam
Έχω αρχίσει και ψάχνομαι
**

Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Φεβρουάριος 10, 2009, 08:05:48 μμ »

Tελικά το πηρα το μηχανακι, θα κανω full review σε λιγες μερες  Cool
Καταγράφηκε
Σελίδες: 1 [2]   Πάνω
  Εκτύπωση  

Μεταπήδηση σε: