Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Μάιος 22, 2012, 01:52:10 μμ
   Αρχική   Chat [On Line] Users: (1) Wiki [Not Available] Tools Αναζήτηση Ημερολόγιο Σύνδεση Εγγραφή  
Σελίδες: [1]   Κάτω
  Εκτύπωση  
Αποστολέας Θέμα: Review για το AKAI MPC2000XL  (Αναγνώστηκε 1079 φορές)
DJ ALX
Administrator
Roger Linn is my homeboy
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Feel Free to Hate on Me

Προφίλ WWW
« στις: Ιανουάριος 26, 2009, 07:28:28 πμ »

Προϊόν : Akai MPC2000XL/MCD SE1 
Κατάσταση : μεταχειρισμένο σε ανεκτή κατάσταση
Τύπος μηχανήματος : 16bit Drum Sampler / Midi Sequencer
Τιμή αγοράς : ???
Επεκτάσεις : 32MB + 8 Outs + CF Card Reader + EB16 Effect Board
Έτος αγοράς : 2007
Έμαθα από : Ανήκει σε φίλο μου και απλά κάνω το Review.

Eυκολία Χρήσης : 10

Τί να πεί κανείς για τα MPC. Συνήθως οι MPC users δεν ανοίγουν ποτέ το manual. Γνωρίζοντας το δικό μου MPC2000 και έχοντας την εμπειρία από το λοκατζήδικο MPC60 που έχω εδώ και χρόνια, προσαρμόστηκα πολύ γρήγορα στον τρόπο λειτουργίας του. Δεν διαφέρει από το MPC2000 στο interface. Όπου και να είσαι, όταν πατάς το "Open Window" ανοίγει ένα menu με επιπλέον δυνατότητες. Μαθαίνεις εύκολα τους συνδιασμούς shift+numbers, είναι στο αριστερό σου χέρι αφού το δεξί είναι πάνω από τα Pads. Εάν είσαι νέος χρήστης, σχεδόν όπου πάει ο κέρσορας, μπορείς να καταλάβεις τί είναι.

Λειτουργίες/Δυνατότητες : 6

Βασικό συν είναι η δημιουργία folders στο μέσο αποθήκευσης. Μπορεί να σώσει το pgm με wavs εφ όσον το επιλέξεις ενώ το mpc2000 έσωζε μόνο snd. Μπορείς να έχεις ταυτόχρονα 4 Programs ενώ στο mpc2000 μόνο ένα. Βολικό για να έχεις ένα PGM με τα chops Και ένα με τα drums σου. Έχει και την λειτουργία ZONE με 2-16 ζώνες τις οποίες ορίζεις. Το τέλος της μίας ζώνης είναι η αρχή της άλλης. Μετά κάνεις EDIT και σου φτιάχει ένα Program με τα chops σου (τα zones).

Βασική παράλειψη η λειτουργία Normalize. Πρέπει να samplάρεις σε καλά επίπεδα. Στα μείον του MPC2000XL ή απουσία high pass filter. Σε δείγματα όπου θέλω να φιλτράρω τα μπάσσα αναγκάζομαι και τα περνάω μέσα από το MFC42 για να τα samplάρω. Εάν δεν είχα mfc42 θα τα έκοβα από το wavelab ας πούμε. Επίσης στα μείον του μηχανήματος ο αργός επεξεργαστής. Έχει time stretch και resample/bit reduction αλλά τί να το κάνεις αφού λόγω αργού επεξεργαστή δεν μπορώ να τα χρησημοποιήσω ποτέ. Ο Kurzweil K2000rs μπροστά του πάει σφαίρα!

Ήχος και Έκφραση : 9

Έχει πολύ καθαρό 16bit ήχο αλλά με χαρακτήρα. Βέβαια έχω μια μικρή εντύπωση πως ο απλός mpc2000 έχει λίγο πιο γλυκό ήχο.
Τα pads του ανταποκρίνονται άμεσα στο παίξιμο πράγμα που σου δίνει το κίνιτρο ναι παίζεις drums και chops αρκετές φορές live χωρίς να γράφεις.
O Sequencer είναι αυτό που περιμένει ένας beatmaker από ένα beatmaking machine. Απλός, γρήγορος και σταθερός. To groove του είναι καλό αλλά όχι σαν αυτό των mpc3000/mpc60/asq10...

Λειτουργικότητα και Εργονομία : 10

Οι ιδέες πάνε και έρχονται όταν δημιουργείς. Μέσα σε λεπτά μπορείς να αποτυπώσεις ένα sequence (pattern).
H Akai έχει σχεδόν προβλέψει τις ανάγκες σου σε αυτόν τον τομέα. Βασικό συν η επιλογή των 4 banks με 4 διαφορετικά πλήκτα.
Βασικό όταν παίζεις με τα pads και  θες απο την Bank A να μεταπηδήσεις στην bank C ή D κατευθείαν.
Στο mpc2000 το απλό έχει ένα πλήκτρο για να το κάνεις αυτό οπότε μετά την Α πάς στην Β κτλπ ενώ από την Α για να πας στην C πρέπει να πατήσεις το πλήκτο αυτό δύο φορές πολύ γρήγορα.

Αξιοπιστία : 9

Το συγκεκριμμένο μια φορά μου κράσαρε αλλά ήταν τελικά πρόβλημα της CF κάρτας. Όταν μου ξανακόλλησε, απλά έβγαλα την CF από τον reader και ξεκόλλησε. Οπότε θεωρητικά δεν μου έχει κρασάρει ακόμα.
Κατα τα άλλα, είναι κατασκευασμένο σαν άρμα και πιστεύω πως είναι το τελευταίο MPC που είναι έτσι. Όσο και να βαράς τα pads αυτό δείχει να μην πτοείται. Είναι κάπως βαρύ. Αντέχει στην θερμοκρασία και στην υγρασία πράγμα που το κάνει ιδανικό για live. To laptop μου δεν θα το κατέβαζα ποτέ σε Live. Με το MPC2000XL δεν θα χα αυτά τα προβλήματα.

Υποστίριξη : 3
Εάν σου πάθει κάτι, η ΑΚΑΙ στην Ελλάδα δεν θα μπορεί να κάνει τίποτα. Εσύ θα πρέπει να βρείς τί φταίει και να το φτιάξεις.
Υπάρχουν στο εμπόριο βέβαια τα pads, οι σένσορες, τα buttons, η οθόνη κτλπ. Στο συγκεκριμμένο υπήρχε πρόβλημα με το slider και παραγγείλαμε ένα και το αλλάξαμε. Βάζω 3 και όχι 1 γιατί αφ' ενός δεν υπάρχει υποστήριξη, αφ' εταίρου μπορείς να βρείς ανταλλακτικά.

Συνολική Αξιολόγηση : 8

Είναι ένα καλό μηχάνημα και με τα νέα mpc της Αkai το MPC2000XL έχει γίνει πλέον classic. Αν και το μηχάνημα σε βοηθάει να κάνεις αποκλειστικά original boom bap, μπορείς να κάνεις σχεδόν οτιδήποτε πάνω του. Εάν ήταν δικό μου και το έχανα σίγουρα θα έπαιρνα ένα άλλο. Προσωπικά θέλω να πάρω το SE3 λόγω paint job. Μπορεί άνετα να είναι το κέντρο ενός midi studio και με το SMPTE option μπορεί να μπεί σε οποιοδήποτε studio.

Καταγράφηκε

Το άνωθεν κείμενο είναι καθαρά προσωπική άποψη του υποφαινομένου και μόνο ως προσωπική άποψη πρέπει να ληφθεί.
Δεν έχει ουδενή σκοπό να θίξει πρόσωπα και καταστάσεις.
kebzer
Global Moderator
Χάθηκα στα Ανάκτορα

Προφίλ WWW
« Απάντηση #1 στις: Ιανουάριος 26, 2009, 10:00:26 πμ »

Προϊόν : Akai MPC2000XL - MCD (Original Blue Version) 
Κατάσταση : καινούργιο (ανοικτό κουτί) σε άριστη/άθικτη κατάσταση
Τύπος μηχανήματος : 16bit Drum Sampler / Midi Sequencer
Τιμή αγοράς : 720€
Επεκτάσεις : 32MB + 8 Outs + CF Card Reader + EB16 Effect Board + SMPTE chip
Έτος αγοράς : 2007
Έμαθα από : mpc-forums.com

Το μηχάνημα είναι απλά φτιαγμένο για Hip Hop. Χωρίς να έχω την παραμικρή ιδέα από hardware, όταν το πήρα είχα φτιάξει το πρώτο μου Beat μέσα σε 4 ώρες. Το Manual της AKAI είναι ψηλό-περίεργο αλλά βοηθάει αρκετά. Ο κανόνας λέει "Open Window" παντού και όλα βρίσκονται σιγά σιγά. Η καμπύλη εκμάθησης του είναι πολύ καλή και η όλη αρχιτεκτονική του είναι τρομερή για chops.

Λειτουργίες/Δυνατότητες : 7

Το XL δίνει όλες τις βασικές λειτουργίες που χρειάζεται κάποιος για καλό Beatmaking. H RAM του είναι αρκετή και ας φαίνεται αρχικά λίγη. Τα μόνα μείον του είναι η έλλειψη High-Pass Filter και Global Params Control. Έαν θες να αλλάξεις το pitch και τα envelopes σε 30 chops, πρέπει να το κάνεις σε ένα ένα. Κατά τα άλλα, είναι ιδανικό για drum layering και ο sampler του προσφέρεται για πολλά κόλπα, αρκεί να έχεις χρόνο να ασχοληθείς και να περιμένεις τον αργό επεξεργαστή του!

Μεγάλο μείον του είναι το κόστος των upgrades, αλλά εάν τα έχεις όλα τότε το μηχάνημα είναι στην κυριολεξία all-in-one. Είναι από τα λίγα μηχανήματα στην πιάτσα που βγάζουν δίσκους χωρίς τίποτα άλλο και κοστίζουν κάτω από 1000€ όλα μαζί.

Ήχος και Έκφραση : 8

Σαν 16bito είναι πολύ καλό σε σχέση με ένα PC, αλλά χάνει αρκετά σε χρώμα σε σχέση με τα old school monsters. Βέβαια, εξαρτάται από το επίπεδο εξοικείωσης κάποιου μαζί του. Έαν μελετηθεί αρκετά, τότε μπορεί να βγάλει τρελό ήχο, αλλά αυτός ο ήχος είναι αρκετά μακριά για τον καινούργιο χρήστη.

Από έκφραση, απλά δεν υπάρχει καλύτερο μηχάνημα. Τα PADS του είναι μακράν τα καλύτερα από όλα τα MPC και η δυνατότητα MUTE Screen και οι 4 banks σε κουμπάκια το καθιστούν το καλύτερο live μηχάνημα όλων των εποχών! Επίσης, έχει σχεδιαστεί μέχρι και για controller φώτων(!!).

Όπως είπα παραπάνω, δεν υπάρχει καλύτερο μηχάνημα για οn the fly. Επίσης, το σχετικά μικρό του μέγεθος και βάρος του δίνουν έξτρα πόντους σε σχέση με τα υπόλοιπα της πιάτσας. Εάν προσθέσουμε και το MCD (flash card drive), τότε η λειτουργικότητα του χτυπάει ταβάνι!

Αξιοπιστία : 10

Σε συνολικά 2 χρόνια χρήσης και περίπου 250 Beats, έχω χάσει μόνο ένα από crash και αυτό γιατί προφανώς το είχα ανοιχτό υπερβολικά πολύ ώρα. Είναι φτιαγμένο από τσιμέντο και είναι το μοναδικό μηχάνημα που εμπιστεύομαι για Live.

Υποστήριξη : 0

Η ΑΚΑΙ απλά δεν υπάρχει. Ότι χρειαστεί κάποιος, από upgrade μέχρι ανταλλακτικά, πρέπει να το βρει μόνος του και να το φτιάξει μόνος του. Απαράδεκτη στάση για εταιρεία που υποτίθεται ότι λανσάρει ακόμα παρόμοια μηχανήματα.

Συνολική Αξιολόγηση : 8

Είναι το καλύτερο MPC που βγήκε ποτέ γιατί πολύ απλά ενώνει όλους τους κόσμους. Έχει αρκετό χρώμα στον ήχο του από τα παλιά MPC και φέρει δυνατότητες των καινούργιων. Εάν κάποτε πουλήσω τα μηχανήματα μου, αυτό θα είναι το μοναδικό που θα μείνει.

Το μόνο που με χαλάει είναι οι απώλειες στον ήχο του σε σχέση με το 3000 και οι ελλείψεις στο λειτουργικό του. Κατά τα άλλα, είναι το κέντρο του studio μου και εκεί θα παραμείνει! Επίσης, η μέση τιμή του το καθιστά το φτηνότερο all-in-one box με επαγγελματικό ήχο και επίπεδο.

Καταγράφηκε

What is a beat without my life clap...
forow
Beatmaker
Παραγωγές & Σια Ο.Ε

Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Μάρτιος 07, 2009, 12:46:42 πμ »

Προϊόν : Akai MPC2000XL με μπλέ κάλυμμα
Κατάσταση : μεταχειρισμένο με όλα να λειτουργούν άψογα
Tύπος μηχανήματος : 16 bit Drum Sampler / Midi Sequencer
Τιμή αγοράς : 800 US $
Επεκτάσεις : 32MB + CF/MS/SD/SM Card Reader
Έτος αγοράς : 2008
Έμαθα από : www.djalx.net/forum

Εισαγωγικά : Μετά από πολλά χρόνια χαλαρής και μη εντατικής(όποτε ναναι) ενασχόλησής μου με μουσική σύνθεση σε χιπ-χοπ φόρμες περισσότερο,τον τελευταίο χρόνο ανακάλυψα το sampling. Λίγο ψάξιμο παραπάνω,λίγο djalx forum..και κατέληξα με την κατοχή του εν λόγω μηχανήματος,το οποίο αποτελεί το πρώτο μου hardware σε οποιαδηποτε μορφή εκτός του υπολογιστή μου.Οπότε θεωρείστε σαν δεδομένο πως το review έχει γίνει από κάποιον που δεν έχει ακουμπήσει οποιαδήποτε άλλη μορφή Hardware sampler.

Eυκολία Χρήσης : 8

Μαθαίνεται σχετικά εύκολα,όσο αφορά τις βασικές του λειτουργίες τουλάχιστον.Το manual εξηγεί τα πάντα,αλλά και με ψάξιμο από μόνος σου βγάζεις άκρη τις περισσότερες φορές και καταλαβαίνεις τι εξυπηρετεί το κάθε κουμπί,κάθε επιλογή και κάθε λειτουργία.Η αίσθηση του να φορτώνεις πρώτη φορά sample και να το παίζεις είναι μοναδική,ευχάριστη,και προσωπικά κόλλησα αρκετή ώρα παίζοντας απλά με τα πρώτα kick και snare που φόρτωσα.
Μου πήρε γενικά κανα 1-2 μήνες για να φτάσω στο σημείο να βγάλω τα πρώτα ολοκληρωμένα σχετικά κομμάτια καθαρά στο mpc,καθώς ο Sequencer για μένα και ο τρόπος με τον οποίο στήνεις το κομμάτι μου ήταν τελείως ξένος.
Συνηθισμένος βλέπετε από το Cubase και το Reason,όπου στήνεις το κομμάτι έχοντας το όλο μπροστά σου,κάνοντας την αλλαγή που θέλεις εύκολα στο σημείο ακριβώς που θέλεις.
Οι χρήστες του Fruity Loops θεωρώ ότι θα δυσκολευτούν λιγότερο στο θέμα του Sequencing,καθώς πιστεύω ότι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί ο sequencer(tracks,sequences,mutes κτλπ) πλησιάζει τη λογική του Fruity Loops.
Καθαρά και μόνο λόγω του Sequencer του έδωσα κάποιο - στο βαθμό.
Το Sampling από πηγή ήχου,είναι εύκολο,κατανοητό και γρήγορο.
Το Editing και το Chopping στην οθόνη trim μαθαίνεται εύκολα χωρίς προβλήματα.

Λειτουργίες/Δυνατότητες : 9

Μην έχοντας βέβαια την κατάλληλη εμπειρία στην επεξεργασία ήχου,μπορώ να πω ότι οι λειτουργίες του μπορεί να φαίνονται λίγες,αλλά φτάνουν και περισσεύουν για το σκοπό που το θέλω.
Αυτό που με ενόχλησε μόνο είναι ότι δεν έχει high pass filter,για να κόβω τις χαμηλές συχνότητες,το low pass φίλτρο που έχει πάντως είναι ερωτεύσιμο Smiley
Κατά τα άλλα attack,decay όλα κομπλέ.Κάποια στιγμή όταν μπορέσω θα πάρω την επέκταση με τα εφφέ,μήπως και καταφέρω να βγάζω μια στοιχειωδώς καλή μίξη στο mpc και στη συνέχεια να μένουν μερικά ραφιναρίσματα στο cubase
Kατά τα άλλα έχει Time stretch,άλλα ούτως ή άλλως δε το χρησιμοποιούσα ποτέ ιδιαίτερα.

Ήχος και Έκφραση : 10

Έχει πολύ καθαρό και γλυκό ήχο,με ένα vintage feeling που αισθάνθηκα τη πρώτη φορά που το άκουσα.
Μου άρεσε πολύ ο ήχος του,έχει χαρακτήρα,και με λίγα λόγια είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από τον ήχο του,μοιάζει επαγγελματικός.

Πολύ γρήγορη αποτύπωση των ιδεών που σου έρχονται.Μπορείς ακόμα και από το τίποτα να βγάλεις beat,από μια βλακεία που δε φανταζόσουν ποτέ πως θα σου καθότανε βολικά.
Αγαπημένη μου λειτουργία το 16 Levels,όπου μπορείς να μοιράσεις έναν ήχο στα 16 pads σε 16 διαφορετικές νότες και να τον παίζεις live.Τέλειο,μου αρέσει να κόβω μικρά σημεία από όργανα,και έτσι να έχω ένα όργανο με το χαρακτήρα του οργάνου του sample,το οποίο μπορώ να παίξω σε ότι νότες θέλω.
Τα Pads είναι άψογα,ανταποκρίνονται full και άμεσα στα πατήματα.

Αξιοπιστία : 9

Μοιάζει στιβαρό,καλοφτιαγμένο μηχάνημα που δύσκολα λες πως θα σου χαλάσει.Θωρακισμένο και προσεγμένο.

Υποστίριξη : -
Δε ξέρω δεν απαντώ.

Συνολική Αξιολόγηση : 9

Κι έτσι απλά...έχω πορωθεί μαζί του και πλέον αφού το έχω μάθει κάπως καλύτερα,οποιαδήποτε παραγωγή μου θα έχει σαν βάση το mpc.Ακόμα και καθαρή σύνθεση να είναι και όχι sampling,τα drums θα είναι σίγουρα από το mpc!(Reason τρώει πέταμα). Έχω βέβαια ακόμα αρκετά πράγματα να δουλέψω και να μάθω καλύτερα(το σωστό sequencing που να με βολεύει βασικά), αλλά μέχρι τώρα είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από το μηχάνημα και πιστεύω θα μου κάνει παρέα για αρκετά ακόμα (ελπίζω δημιουργικά) χρόνια.
-Αν κάποιος ψάχνει μια λύση All in the Box ,τότε το mpc 2000xl ίσως δεν είναι γι αυτόν. Aπό την άλλη,αν κάποιος θέλει ένα καλό upgrade στον ήχο,τα drums του και το workflow του,είναι μία πολύ καλή λύση!
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 08, 2009, 02:09:37 μμ από forow » Καταγράφηκε

Sumotori
ΛΟΥΠΟΘΗΡΕΙΑ Α.Ε

"Θα σου πω γαμησου ρε και θα κανεις χαβαλε" ;)

Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Απρίλιος 24, 2010, 09:22:24 μμ »

Προϊόν : Akai MPC2000XL
Κατάσταση : μεταχειρισμένο με όλα να λειτουργούν άψογα
Τιμή αγοράς : £490
Επεκτάσεις : 32MB + CF Card Reader + EB 16 + IB-M208P
Έτος αγοράς : 2009
Έμαθα από : www.djalx.net/forum - mpc-forums.com

Ξεκινησα διαβαζωντας το manual και εν συνεχεια το Beatmaking On The MPC 2000 XL και απο τις πρωτες σελιδες του manual ολα φαινοντουσαν straight forward.
Ηταν το πρωτο μου hardware μηχανημα και ο ενθουσιασμος ξεχυλιζε...αλλα υπηρχε η αμφιβολια της χρησης... με την βοηθεια του forum μας και τα manual ολα λυθηκαν

Δεν εχω καποιες ειδικευμενες γνωσεις πανω στο θεμα του ηχου η της μουσικης επεξεργασιας. Ωστοσο οι λειτουργιες του ειναι πολυ ικανοποιητικες.
Απο το samplαρισμα στα chops και επεξεργαζωντας τα στο sequencing εχει ολα τα απαραιτητα.
Βαζω 9 γιατι ακομα δεν εχω ασχοληθει σε βαθος με μερικες του λειτουργιες και σιγουρα θα υπαρχουν και καποιες που ακομα δεν ξερω.
Παντως πιστευω οτι εχει οτι χρειαζεται ενας beatmaker

Διαμαντι...
Ο ηχος του ειναι πολυ καθαρος. Η αμεση ανταποκριση των pads ειναι κατι που σε εξιταρει και τροφοδοτει την εμπνευση σου.
Η υπαρξει του track mute σου δινει την δυνατοτητα να δεις πως θα φτιαξεις τα διαφορα μερη του κομματιου σου εχωντας απλα φτιαξει μερικα patterns στο πρωτο sequence
και ειναι αυτο που εχω χρησιμοποιησει σε καθε μου προσπαθεια. Ειναι MUST...

Ακομα και οταν η εμπνευση ειναι στο μηδεν ξεκινας με δυο τρεις ηχους κανεις κανα 16 levels και μετα ξεκιναει ενας οργασμος ιδεων

Δεν μου εχει δωσει την παραμικρη εντυπωση οτι θα παθει κατι. Ωστοσο οταν εχεις ενα τετοιο μηχανημα το προσεχεις...
Θα εβαζα 9 διοτι δυσκολα βρισκεις καποιον να ξερει να το φτιαχνει, ωστοσο παιρνει δεκα καθως εδω που ειμαι (αγγλια) υπαρχουν καποια μαγαζια...

Υποστίριξη : 6

Οπως ειπα εδω στην Αγγλια υπαρχουν μερη που μπορεις να το φτιαξεις και σιγουρα βρισκεις ανταλλακτικα οπως Pads. sensors, sliders, knobs, ram .... (αχρειαστα να ειναι σε ολους μας)

Τρελο workflow και παρα πολλες δυνατοτητες. Εχει ολα αυτα που θελει καποιος για να τον πορωσει.
Απαρραιτητο upgrade το CF Card Reader (και η extra Ram για να το φορτωνεις και να μην σε νοιαζει  )

Ακομη και αν δεν εχω φραγκο και σταματησω να ασχολουμαι με αυτο και το κουβαλαω ολη μετα στην πλατη
δεν προκειται να το δωσω.... Απο την πρωτη στιγμη συνδεθηκα μαζι του...
Καταγράφηκε

Love Love Gotta love the granpa! Love Love
Morris
Administrator
Χάθηκα στα Ανάκτορα

I didn't let the bastards get me down

Προφίλ WWW
« Απάντηση #4 στις: Δεκέμβριος 17, 2011, 08:35:29 μμ »

Προϊόν : Akai MPC2000XL
Κατάσταση : μεταχειρισμένο με χαλασμένο slider (έγινε εξωτερικό customization στη πορεία)
Τιμή αγοράς : £80
Επεκτάσεις : 32MB + ZIP100
Έτος αγοράς : 2007(?)
Έμαθα από : Όπου και αν κοιτούσα έπεφτα πάνω του αλλά τελικά με έπεισε ο DJ ALX

Ευκολία Χρήσης : 10

Το μόνο που χρειάστηκε ήταν 15 λεπτά στο skype με τον DJ ALX, μετά τα πάντα ήταν αυτονόητα και η εξάσκηση με έκανε να το χειρίζομαι με κλειστά μάτια. Το δούλεψα το ίδιο βράδυ που ήρθε στα χέρια μου και το συναίσθημα όταν ξύπνησα την επόμενη μέρα είχα να το ζήσω από εποχές προεφηβικής ηλικίας που πήρα το πρώτο μου ποδήλατο και ανυπομονούσα να το ξανακαβαλήσω.

Βάζω 9 όχι γιατί κάνει παπάδες (δεν έχω ούτε την fx board ούτε τα 8outs άλλωστε) αλλά γιατί έχει 10 πράγματα και κάνουν αυτό που λένε. Επίσης ο περιορισμός στις επιλογές σε κάνει ακόμα πιο δημιουργικό χωρίς να σε καθυστερεί ιδιαίτερα.

Χωρίς μαλακίες.

Επίσης χωρίς μαλακίες.

Ο προηγούμενος από μένα το είχε βασανίσει. Εγώ το έκανα βόλτες στη μισή Ευρώπη, έχει μείνει σε αποθήκες για δίμηνα, σε περιβάλλον με υγρασία, να το βαράει ο ήλιος κάθε μεσημέρι, σε δωμάτια με "επαγγελματίες" καπνιστές και άλλα τόσα και δεν έχει πάθει τίποτα.

Υποστήριξη : 7

Παίζουν αρκετά ανταλλακτικά, μεγάλες γνωσιακές βάσεις (aka forums) και με βασικές γνώσεις ηλεκτρονικών το φτιάχνεις μόνος σου εύκολα.

Δεν θα το άλλαζα με τίποτα. Ναι θα αγόραζα κάποιο της καινούργιας σειράς αλλά δεν θα σταματούσα να το χρησιμοποιώ. Το ξέρω και με ξέρει, δεν με έχει απογοητεύσει ποτέ. Παίρνει 9 αντί για 10 λόγο υπερβολικά αργού CPU αλλά όταν ξέρεις τι του φορτώνεις δεν κολλάει πουθενά. Θα το σύστηνα σε φίλο (το έχω κάνει πολλές φορές) και θα το αγόραζα ξανά αν πάθαινε κάτι.
Καταγράφηκε

Σελίδες: [1]   Πάνω
  Εκτύπωση  

Μεταπήδηση σε: